Parandilović: Preovlađujući stav u "Srbiji protiv nasilja" je da se ne ide na izbore ako se ne poboljšaju uslovi 1foto: Vojin Radovanović/Danas

„Čeka nas politički obračun sa poludivljim ljudima koje je Aleksandar Vučić okupio oko sebe i sa kojima nam inspira mozak. Dobijamo budalaštine i gluposti i ne treba birati reči kada se obračunavate sa kriminalnom grupacijom kakva je Srpska napredna stranka na čijem čelu je šef mafije Aleksandar Vučić sa pravim meksičkim kartelima oko sebe kojima bi i Pablo Eskobar pozavideo“, kaže za Danas narodni poslanik Novog lica Srbije Miloš Parandilović.

Parandilović dodaje da „egzekutori tog klana su Radoičić i Veselinović, zaduženi za različite teritorije“.

„Sve ovo što u parlamentu gledamo je borba za mesto u kartelu. Ana Brnabić je u svemu tome prilično degradirana – s mesta premijera, na kojem je takođe bila nezasluženo, je metnuta od strane Aleksandra Vučića da bude šef parlamenta i da nastavi ispiranje mozga koje je započeo Orlić u proteklom sazivu“, rekao je on.

Poručio je da su naprednjaci „kamen po kamen rašrafili Srbiju“ i u tome ne prestaju.

Parandilović smatra da u Srbiji demokratija postoji samo na papiru i da se to pokazalo i na ovoj konstitutivnoj sednici.

„Svedoci smo da naprednjaci dobijaju reč od presedavajućeg kad god hoće, a opozicija mora da izbori da govori po poslovniku ili replici tako što će da pravi nered na sednici“, navodi.

Poslanik NLS kaže da opoziciju čeka borba u nefer uslovima, ali i poručuje da je Skupština jedino mesto gde ih građani Srbije mogu čuti.

„Parlament treba koristiti za frontalnu borbu sa SNS-om i bašibozukom koji je Aleksandar Vučić okupio i metnuo ih da zaglupljuju kako opozicione poslanike, tako i građane Srbije“, navodi.

Navodi da je za pobedu u Beogradu neophodno da se animira što veći broj građana, a da je za to ključna referendumska atmosfera i jedna opoziciona lista.

„Ali kako god da se dogovorimo, svakako to ne smeju biti više od dve opozicione liste. Drugačije ulazimo u Vučićev cirkus“, navodi.

Upitan da li pod te dve liste smatra i Narodnu stranku i Dosta je bilo, on odgovara da DJB nije opozicija, a da treba videti kako će se novo rukovodstvo Narodne stranke ponašati.

„DJB nije opoziciona stranka, to svako zna. Oni će svaki put trčati trku za jedan, jedan i po odsto. To rade od izbora 2020. i to nije opoziciona stranka, pitanje kako bi se ponašali u parlamentu“, poručuje Parandilović.

Da li će se sve to naći na jednoj listi zavisi od čitave koalicije Srbija protiv nasilja, napomenuo je.

Na izbore nema smisla da se ide ako se ne ispune preporuke ODIHR-a i ne unaprede izborne uslovi, jer opozicija u tim okolnostima nema šta da traži na izborima.

„Besmisleno da idemo na glasanje kao na klanje, jasno je da će organizovati neku novu Arenu, Malu Krsnu“, kaže.

Na opoziciji je da podigne energiju i voljni momenat kod građana, i da u tim okolnostima izađe na izbore. Da bi se to desilo SNS hteo ili ne, mora da poboljša uslove, poručuje.

„Tu mislim na medije i da izbori u Beogradu i drugim lokalnim samoupravama budu u istom danu“, napominje Parandilović.

Stav da se na izbore ne ide, ako izbori ostanu isti jeste preovlađujući u koaliciji „Srbija protiv nasilja“, navodi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari