Šta deo srpske parlamentarne desnice misli o poseti predstavnika Srpske liste Americi? 1Foto: Facebook/Srpska lista

Odlazak predstavnika Srpske liste u Vašington znači da su Amerikanci rešili da ubrzaju proces oko nezavisnosti Kosova, mišljenja je Sanda Rašković Ivić, poverenica Narodne stranke za Kosovo i poslanica u Skupštini Srbije.

O poseti predstavnika Srpske liste Sjedinjenim Američkim Državama, lider Dveri, Boško Obradović, u izjavi za Danas kaže da ona vodi ka priznanju Kosova.

Dvojac Srpske liste Simići – Igor i Slavko, boraviće danas, u sredu, 27. jula, u zvaničnoj poseti Vašingtonu, prenosi Kossev.

Kako je saopštila Srpska lista, oni će imati važne sastanke sa visokim predstavnicima Stejt Departmenta, kao i predstavnicima srpskog kokusa u kongresu SAD.

Nisu naveli i ko je organizator puta.

Nedavno je u Vašingtonu, u organizaciji Atlantskog saveta, boravila i četvoročlana delegacija srpskog civilnog društva sa Kosova.

Šta deo srpske parlamentarne desnice misli o poseti predstavnika Srpske liste Americi? 2
Foto: FoNet/ Marija Đoković

– Verovatno će tamo biti dogovoren i datum održavanja izbora na severu KiM – smatra Sanda Rašković Ivić.

Ti izbori će biti po zakonima Prištine, dodaje, i tada ne preostaje drugo do da se pristupi u celosti sprovođenju francusko-nemačkog plana i Ohridskog aneksa.

– Ova poseta lidera Srpske liste SAD smrdi na nove dogovore sa prištinskim separatistima koji se uskoro očekuju pod pokroviteljstvbom SAD i koji vode ka povratku Srpske liste u institucije lažne države Kosovo – ističe Boško Obradović.

Šta deo srpske parlamentarne desnice misli o poseti predstavnika Srpske liste Americi? 3
Foto: Beta/Miloš Miškov

Sve suprotno od onoga što je tražio narod na barikadama na severu KiM, napominje.

– Da se krećemo u tom pravcu govori i odustajanje vrha vlasti u Beogradu od traženja vanredne sednice SB UN na kojoj bi se iznela istina o stanju na KiM – kaže sagovornik Danasa.

Prema njegovim rečima, očito se iza scene ponovo dogovara nastavak francusko-nemačkog sporazuma o priznanju lažne države Kosovo koji je Vučić prihvatio 27. februara u Briselu.

– To je, pretpostavljam, i poenta ovog puta u Vašington: kako da se Srpska lista vrati u prištinske institucije i nastavi da priznaje lažnu državu Kosovo – zaključuje Boško Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari