Parović: Realna opasnost od novog kolapsa elektroenergetskog sistema, i Vučić obavešten o mogućim velikim havarijama 1Foto: Pixabay/Peggy und Marco Lachmann-Anke; FoNet/Aleksandar Barda

Usled višegodišnjeg nemara i lošeg upravljanja elektroenergetskim sistemom, nalazimo se u realnoj opasnosti da se desi novi kolaps i to već u sred leta. Naime, usled ekstremno toplog talasa beleži se rekordno visoka potrošnja električne energije, jer masovno rade klima uređaji“, kaže za Danas dr inž. Miroslav Parović iz Narodnog slobodarskog pokreta.

Prema njegovim rečima već sada se potrošnja približila onoj koju imamo u zimskom periodu, tako da je uvoz struje ponovo veliki pa samim tim i ekonomski gubici.

“Međutim, mnogo veća opasnost preti od ispada i samozapaljivanja tranfosrmatora pogotovo u većim gradovima jer vrlo često ima situacija da su usled velike nelegalne gradnje trafo stanice preopterećene, a kako je i spoljna temperatura visoka onda mašine ne mogu da se adekvatno hlade. To je potencijalni okidač za ozbiljne havarije”, objašnjava Parović.

Napominje da prema informacijama koje ima sam Vučić obavešten o mogućim velikim havarijama.

“Dogovoreno je da ukoliko dođe do havarije, u javnost ponovo bude plasirana priča kako su u pitanju namerno izazvane diverzije u cilju specijalnog rata protiv Srbije”, zaključuje Parović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari