Parović: Srpski deo gasovoda "Turski tok" takođe u opasnosti 1foto: FoNet/Aleksandar-Barda

„Nakon diverzija na gasovodima „Severni tok 1 i 2“ izvesno je da je započet svetski energetski rat koji će se odvijati na svim važnim rutama za snabdevanje energijom. Imajući u vidu da je još ranije zatvoren gasovod „Jamal“ koji ide preko Poljske, a da su gasovodi koji idu preko Ukrajine u ratom zahvaćenom području, još jedino potpuno operativan ostaje „Turski tok“ kojim se nekoliko evropskih država snabdeva gasom iz Rusije” , kaže dr Miroslav Parović.

Zbog toga, kako kaže Parović, treba očekivati da će se ova strateški važna energetska instalacija sada naći pod različitim vidovima pritisaka, a ne treba isključiti i mogućnost fizičke diverzije na samom cevovodu, ili na nekoj od kompresorskih stanica.

“Zato sve srpske bezbednosne službe treba da prestanu da se bave zaštitom lika i dela Aleksandra Vučića, već treba da počnu da aktivno rade da preduprede potencijalne napade na energetsku bezbednost države. Pri tome, najveći broj onih koji su angažovani za diverzije sede u vlasti na nekim od najodgovornijih pozicija. Slučaj strujarske mafije i njihove efikasnosti na uništenju srpskog elektroenergstkog sistema govori da se radi o zaista velikim profesionalcima”, poručuje Parović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari