Pavle Grbović, pre odlaska na sastanak sa Lajčakom: PSG podržava evropski sporazum 1foto FoNet Milica Vučković

Pokret slobodnih građana je nedvosmisleno podržao postizanje evropskog sporazuma koji bi i građanima Srbije dao šansu za evropsku budućnost i tako prekinuo niz teških državnih promašaja i poraza u poslednje tri decenije – kaže za Danas Pavle Grbović, predsednik Pokreta slobodnih građana, uoči sastanka sa Miroslavom Lajčakom, popodne u Beogradu.

Kako saznajemo, stranke ekstremne desnice iz opozcije, koje su u odnosu na francusko-nemački predlog isključive i smatraju da bi ga trebalo odbaciti bez ikakve rasprave, nisu dobile poziv od Miroslava Lajčaka na ovaj sastanak.

Podsetimo i da je ovo prvi put u poslednjem naletu pokušaja rešenja kosovskog pitanja, u poslednjih par meseci, da evropski zvaničnici, prilikom posete Beogradu, ne zaobiđu opoziciju u širokom luku.

– Politika PSG je potpuno jasna po ovom pitanju i dolazi vreme za njenu punu afirmaciju i mi se tog trenutka nećemo uplašiti. Očekujem da sa druge strane čujemo u kojoj meri je EU spremna da se ovo pitanje što pre i što efikasnije reši i da se ispoštuje sve što je do sada potpisano. Naš region ne sme da bude talac političkog prepucavanja Vučića i Kurtija niti bilo čijeg odbijanja da se ispoštuju prethodni sporazumi i zbog toga očekujemo odgovoran i efikasan angažman predsednika EU i SAD – kaže Pavle Grbović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari