Pavlović: Narodna stranka neće učestvovati u glasanju za predsednika Skupštine Beograda 1Foto: Narodna stranka

Šef odborničke grupe Narodne stranke u Skupštini Beograda Miloš Pavlović izjavio je danas da odbornici te stranke neće učestvovati u glasanju za predsednika gradskog parlamenta i da će napustiti salu kada bude glasanje.

„Izbor Vlade Srbije i vlasti u Beogradu je jedan paket koji zavisi od toga da li će predsednik Srbije Aleksandar Vučić uvesti sankcije Rusiji, te da od toga zavisi izbor koalicionog partnera“, rekao je Pavlović novinarima pre početka sednice Skupštine Beograda.

„Zato se vlast odlučila da danas ispuni formalni uslov i izabere predsednika gradske skupštine, dok neće birati izvršne organe, odnosno gradonačelnika i članove Gradskog veća“, dodao je Pavlović.

Pavlović je istakao da Narodna stranka neće učestvovati u glasanju jer ne želi da daje legitimitet potencijalnim koalicijama za koje građani nisu glasali.

„Pozivamo i ostale odbornike opozicije da napuste glasanje za predsednika Skupštine Beograda“, rekao je Pavlović.

Pavlović je dodao da će Narodna stranka sarađivati sa svim opozicionim odborničkim grupama, a da će se videti „ko će biti opozicija“.

Odbornička grupa koju čine Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret i „Sloga“ saopštila je da takođe neće učestovati na današnjem glasanju za predsednika Skupštine Grada Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari