Pavlović: Vanredni izbori u Beogradu zavise od Vučićeve odluke 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Šef odborničke grupe Narodne stranke u Skupštini Beograda Miloš Pavlović izjavio je danas da se „ne može dati racionalno mišljenje“ u vezi sa raspisivanjem vanrednih izbora za gradski parlament, jer je to odluka koja zavisi samo od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Vučić je u dosadašnjoj političkoj karijeri pokazao da baš i ne govori istinu, a posle sastanka sa predsednikom SSP Draganom Đilasom nije dao decidnu izjavu da će tih izbora i biti u 2023. godini“, rekao je Pavlović televiziji Nova S.

Pavlović je dodao da većina u gradskoj skupštini zavisi i od parlamentarne većine u Skupštini Srbije.

Upitan o sastanku Vučića i Đilasa posle izbora održanih 3. aprila i Đilasovoj oceni da će biti vanrednih izbora u Beogradu, Pavlović je odgovorio da je Vučiću posle izbora bio potreban „neko ko će da spusti tenzije oko potencijalne opasnosti da građani Beograda izađu na ulice zbog odbrane izborne volje i ko će da pruži legitimitet aprilskim izborima“.

„To je bio upravo Đilas, imajući u vidu da je Vučić u medijima koje kontroliše osnovano ili neosnovano proglašavao Đilasa za lidera opozicije“, zaključio je Pavlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari