Pendarovski protiv razmene teritorija između Beograda i Prištine

Ostavite komentar


  1. Covek je delimicno u pravu. Zasto bi mi davali nesto od nase teritorije. Moze da budu plafon pokrajina u Srbiji sa velikim ovlascenjima. Mislim na Kosovo i Metohiju. Toliko.

    1. „pokraina u serbiji sa velikim ovlacenjima“ PA PONOVO DA SE JVI NOVI sloba I DA UKINE AUTONOMIJU OVLACENJE JEL ? PA NECE MOCI NE MUCITE I SEBE DA PISETE GLUPE KOMENTARE … KOSOVO JE I BICE NEZAVISNO OD serbije E SAD DALI JE OD DRUGI JE ZNAK PITANJA ALI OD serbije I TO 100%

      1. @kosovar

        Ne bi ti ovde visio i ubedjivao da je ta tvorevina na Kosovu zaista nezavisna i suverena i za sva vremena odvojena od Srbije i da ne zavisi od Srbije. Setimo se II svetskog rata i fasistickog a kasnije i nacistickog sponzorisanja otcepljenja Kosova od Srbije i albanizacije Kosova i tada su mnogi Albanci mislili da ce tako ostati za sva vremena. Ali nije.
        Btw. Nije ti nezgodno da se potpisujes sa „Kosovar“, kapiras da naziv „Kosovo“ potice iz srpskog jezika?

  2. Može sve ali tek kada vi priznate da su Goce Delčev i Car Samuilo, Bugari !

    1. Onda ostaje KiM rep Srbija.
      Samo jedno pitanje za Penderovskog ako tako misli Zasto je njegova republika priznala kosovo*?

  3. Da li Pendorovski ima toliko mozga i obraza da ukapira da je stvaranje albanske paradrzave na Kosovu mnogo drasticnije menjanje granica? Tu albansku paradrzavu Severna Makedonija je priznala i tretira je kao drzavu cime je podrzala menjanje granica Srbije, prekrsila R1244, umesala se u unutrasnje poslove Srbije, pogazila odluke Badinterove komisije na kojima se bazira drzavnost Severne Makeodonije, prekrsila Zavrsni akt iz Helsinkija itd. Severnomakedoncima bi bilo bolje da cute.

  4. Idi begaj, a ta paradrzava na Kosovu je kao „multietnicka i odrziva“ i nije nastala jednostranim i nasilnim menjanjem granica i krsenjem medjunarodnog prava? Sta je sama Severna Makedonija? Podeljena po etnickoj liniji, prakticno federacija gde albanska manjina ima mnogo vise vlasti u rukama i upravlja Severnom Makedonijomvise nego sto joj to po bilo kom osnovu pripada ili zasluzuju. Prakticno je pretvorena u Albaniju II. A sto je najsmesnije, severnomakedonijanci ce i dalje morati da daju ustupke. To je valjdo to „multietnicko odrzivo drustvo“? Moze li nize „severnomakedonijanci“? Jasno je da su severnomakedonijanci marionete i ucenjeni i da moraju da izvrsavaju naredjenja ali ipak.

  5. Napredak u poslednjih 20 godina? E, Stevice mali, napredak je što si postao predsednik većini Makedonaca koji su glasali protiv tebe. Sad se na ovaj način zahvaljuješ Šiptarima, Stevice. Nestaćete kao država, to je vaša budućnost.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.