Pernat (SSP): Brnabić zvanično zastupa "Oskara" u opasnim scenama 1Foto: M.P. / Danas

Poslanica Stranke slobode i pravde (SSP) Sonja Pernat izjavila je danas da je nova predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić „uklonila i poslednji atom demokratije iz parlamenta“, a da je „mafija našla utočište u državi“.

Ona je kazala da je Brnabić onemogućila raspravu o kandidatima za potpredsednike Skupštine i tako, odmah, pokazala kako će izgledati njeno predsedavanje jednom od najznačajnijih institucija u zemlji.

Od ‘Srpsko radikalne napredne stranke’ i njihovih koalicionih partnera slušali smo kako su ‘oni bivši’ mnogo krali i još gomilu uvreda“, istakla je Pernat.

Dodala je da je (jedna) poslanica Socijalističke partije Srbije (SPS) ponosno istakla da je u Skupštini već 34 godine.

„S obzirom na tako dug vremenski period u srpskom parlamentu, možda bi mogla da zatraži stanarsko pravo“, navela je Pernat u saopštenju.

Ona je dodala da Brnabić sada zvanično zastupa vladara (Oskara) u opasnim scenama.

„Da li se u nekoj civilizovanoj zemlji u Parlamentu zabranjuje kretanje poslanika? Obezbeđenje nije razdvajalo vlast i opoziciju, kako navode naprednjanci, oni su bukvalno opkolili poslanike opozicije“, objasnila je Pernat u saopštenju.

Ocenila je i da je vladajuća stranka pokazala eksplicitno nasilje prema neistomošljenicima.

„Količina laži i uvreda koje izgovaraju poslanici ‘Srpsko radikalno napredne stranke’ je njihov model vladanja, zbog čega nam je u društvu potpuni haos“, napisala je ona.

„Nema više u Srbiji ni slobodnih medija ni parlamentarne debate, a po najmanje slobodnih izbora. Nakon onolike policijske opsade u Skupštini, možemo da zaključimo samo jedno: Srbijom kruže strah i represija. Opozicija je marginalizovana, a koncentracija moći jednog čoveka izjeda demokratiju“, zaključila je Pernat u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari