Petar Petković: Kurti preko svojih "posilnih" sprovodi poteze koji su direktna pretnja po mir 1Petar Petković Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je danas da se nalogom opštinske inspekcije severnog dela Kosovske Mitrovice da se institucije Srbije isele iz zgrade u Bošnjačkoj mahali direktno ugrožava egzistencija i pravo na rad za oko 40 zaposlenih koji rade u toj zgradi i da takvi potezi vode ka eskalaciji situacije.

Petković je u saopštenju naveo da je Kancelariji za Kosovo i Metohiju, Službi direkcije Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, Kosovsko-mitrovačkom upravnom okrugu i Centru za socijalni rad Vučitrn dat ultimatum da se isele u roku od tri dana.

Institucije koje se nalaze u ovoj zgradi, poput PIO fonda, pružaju usluge iz oblasti penzijskog, invalidskog osiguranja za više desetina hiljada korisnika svih nacionalnosti, dok od rada odeljenja Centra za socijalni rad zavisi 120 socijalno ugroženih porodica, naveo je Petković.

On je poručio da Srbija neće dozvoliti da bude ugrožena egzistencija desetine zaposlenih i hiljade korisnika socijalne pomoći koji zavise od rada tih institucija.

„Ovakvi jednostrani, protivpravni i nelegalni potezi lažnog gradonačelnika, za koga ni Srbi ni Albanci nisu glasali, dovode do novog podizanja tenzija i izazivanja krize na terenu i ne idu u pravcu nikakve deeskalacije, već direktne eskalacije“, poručio je Petković.

On je dodao da kosovski premijer Aljbin Kurti preko svojih „posilnih“ sprovodi poteze koji su direktna pretnja po mir i stabilnost, dok međunarodna zajednica ćuti na takve poteze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari