Kurtijevi ljudi ponovo ušli u zgradu gde je Kancelarija za KiM, saopštila Srpska lista 1Foto: Facebook / Srpska lista

Srpska lista je saopštila da su „predstavnici nelegitimnog Kurtijevog gradonačelnika ponovo ušli u zgradu“, u kojoj se nalaze prostorije Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Službe Direkcije Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, Kosovsko-Mitrovačkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad Vučitrn u naselju Bošnjačka mahala u Kosovskoj Mitrovici i obavestili zaposlene da moraju da napuste svoja radna mesta i isele se iz zgrade u roku od tri dana.

„Na poziv međunarodne zajednice da nelegitimni gradonačelnici rade sa alternativnih lokacija oni su otišli korak dalje i žele da oduzmu i naše prostorije, pa u tom postupku svoju osionost i demonstriranje sile pokazuju tako što ne poštuju sopstvene zakone i pravila, te dokumente dostavljaju na albanskom jeziku“, navodi se u saopštenju koje prenosi N1.

Prilikom upada zaposlenih ovih ustanova su obavešteni da moraju da napuste svoja radna mesta i da se isele iz zgrade u roku od tri dana, navodi Srpska lista u saopštenju.

Takođe su pitali međunarodne predstavnike da li se na ovaj način poštuje njihov poziv da „nelegitimni gradonačelnici rade samo administrativne poslove i ne donose političke odluke protiv građana naših opština?“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari