skola Muharem Kadriju veliki trnovac foto Vojkan Ristic DanasFoto: Danas/Vojkan Ristić

Funkcioner Srpske napredne stranke Milovan Aleksić ponovo je imenovan za predsednika Biračkog odbora koji će sprovoditi i kontrolisati pete po redu izbore za narodne poslanike u Velikom Trnovcu 30. juna, prenose danas Bujanovačke.

Kao predstavnici Socijalističke partije Srbije (SPS) u Trnovac po drugi put iz Beograda dolaze funkcioneri stranke Đorđe Čabarkapa i Marjan Jovanović, dok će od predstavnika albanske koalicije u odboru biti Rahim Salihi, ispred liste Zajedno za Vojvodinu – Vojvođani.

Opoziciona lista „Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije“ u birački odbor ponovo je postavila Albance, kao i SDA Sandžaka.

Za razliku od prethodnih izbora svoje predstavnike će imati i opoziciona lista Moramo.

Oni su saopštili suda će na ponovljenim izborima na biračkom mestu broj 6 u Velikom Trnovcu imati svoje kontrolore i time dati doprinos odbrani regularnosti izbornog procesa.

Srpska radikalna stranka, Dveri, koalicija NADA, Zavetnici i Romska partija imaće, kao i do sada, svoje ljude u odboru.

Parlamentarni izbori na biračkom mestu broj 6 održavaju se po peti put od 3. aprila, jer su prethodna tri glasanja poništavana po prigovorima Koalicije Albanaca doline i SPS, a poslednje glasanje 23. juna nije održano zbog neslaganja članova biračkog odbora, a potom je stigla i dojava o bombi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari