Petković: Izgradnjom nelegalnih baza ROSU na severu, Priština demontira Briselski sporazum 1 Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković reagovao je na navode ministra unutrašnjih poslova Dželjalja Svečlje da je kosovska vlada odlučna da na severu „očuva red i mir“.

„Takozvani ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja koji je hrabar samo na Tviteru i kada ga prati naoružana jedinica specijalaca ROSU pokušava sebe, doduše bezuspešno, da ubedi kako ima nekakva prava na severu pokrajine“, kazao je Petković.

On je istakao da će, sa druge strane, predsednik Srbije, bez obzira na „žrtvu“ koju mora snositi, nastaviti da se zalaže za interese Srba na Kosovu.

„I dok je Svečlja naučio da ima gazdu i da bespogovorno sluša naloge,  Aleksandar Vučić oduvek je slušao samo svoj narod i branio interese Srba sa KiM i to će nastaviti da radi ne obazirući se koliku ličnu žrtvu mora da položi“, tvrdi direktor kancelarije za KiM.

Petković je istakao i da poruke ministra unutrašnjih poslova služe samo unutrašnjoj političkoj upotrebi.

„Za razliku od Svečlje, koji ni sebe ne može sa ubedi u to što piše, a kamoli tek albansku javnost, reči predsesnika Aleksandra Vučića imaju težinu i dobro se čuju tamo gde su upućene. Zato se Svečlja uzalud hrabri i dopisuje, jer njegove poruke služe samo za unutrašnju političku upotrebu“, naveo je putem saopštenja.

„Priština izgradnjom nelegalnih baza ROSU na severu, demontira Briselski sporazum i nezakonito preuzima nadležnost KFOR-a koji jedini ima pravo da bude prisutan u zelenoj zoni. Time je jasno da Priština zapravo ne želi dogovore, već sukobe i tenzije. Ali jedno je sigurno – sever KiM pripada srpskom narodu, a ne Kurtiju i Svečlji“, zaključio je Petar Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari