Petković: Koliko god sanja da će pokoriti srpski narod na Kosovu, Kurti u tome neće uspeti 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Direktor kancelarije Vlade Srbije za KiM Petar Petković izjavio je danas da ni Aljbin Kurti ni „njegov posilni“ Besnik Bisljimi, koji mesecima opsesivno sanjaju eskalaciju krize na severu Kosova i Metohije, nikoga nisu zavarali svojim providnim lažima i demagogijom.

Čitavoj međunarodnoj javnosti je dobro poznato da je Kurti spremio pakao za Srbe na Kosovu i Metohiji od 1. novembra, pod punom svešću i odgovornošću o konsekvencama takvog postupanja po čitav region Zapadnog Balkana, ali koliko god sanja da će pokoriti srpski narod, neka dobro zna da se to nikada neće desiti i da će Beograd uvek biti uz svoj narod na Kosovu i Metohiji, naveo je Petković u pisanoj izjavi.

Petković je istakao da su plodno tlo za svoje militantne snove Kurti i Bisljimi našli u neznatnom delu srpske javnosti, koja je laka da nekritički poveruje u laži koje svakodnevno servira Priština.

Svaka vrsta tenzija i krize na Kosovu i Metohiji izbegnuta je jedino zahvaljujući odmerenom i odgovornom postupanju srpskog naroda u pokrajini i predsednika Aleksandra Vučića i zato nema te podmetačine koju će Kurti i Bisljimi pokušati da sprovedu u delo i zavaraju bilo koga da su spremni na kompromis, jer sve što rade, rade s dugoročnim ciljem proterivanja srpskog naroda iz pokrajine, što im Beograd nikada neće dozvoliti, poručio je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari