Petković: Kurti objavljivanjem "spiska za odstrel" zvanično obznanio fašistički karakter svoje vlade 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je danas, povodom spiskova Srba za koje premijer Kosova Aljbin Kurti tvrdi da su organizatori protesta na severu pokrajine, da će uvek biti onih koji će biti spremni da mu pruže miran i dostojanstven otpor.

„Svi fašisti u istoriji su nastojali da kriminalizuju i dehumanizuju svoje žrtve, kako bi fabrikovali izgovor za progon i ubijanje nevinih, a to danas radi i Aljbin Кurti, objavljujući spiskove ljudi čija je jedina krivica to što ne pristaju na nasilje i ponižavanje od strane prištinskih falangista“, naveo je Petković u saopštenju.

On je rekao da Kurti objavljivanjem „spiskova za odstrel“ Srba i srpskih političkih lidera na severu pokrajine, zvanično obznanio fašistički karakter svoje vlade.

„Za taoce je uzeo sve one stanovnike Kosova i Metohije koji samo žele mir, stabilnost i priliku da žive u koliko-toliko normalnom mirnodopskom društvu. ;Kurti ne shvata činjenicu da su ga dojučerašnji međunarodni sponzori pustili niz vodu, jer konačno su shvatili da jedna agresivna i neuračunljiva osoba poput njega čitav region vodi u strahote omraza i sukoba“, naveo je Petković.

On je istakao da Kurti kao što je na vlast došao „silom i nasiljem“, tako danas pokušava da istim sredstvima spreči svoj „odlazak u političku istoriju“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari