Petković: Kurti pravi alibi za nove jednostrane akcije protiv srpskog naroda 1Petar Petković Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je danas da poruke kosovskog premijera Aljbina Kurtija da se pribojava eskalacije situacije na severu Kosova i Metohije nisu ništa drugo do „stvaranje alibija za nove jednostrane akcije Prištine, usmerene protiv srpskog naroda u pokrajini“.

„Svima je odlično poznato da je Aljbin Kurti jedini koji preko svojih parapolicijskih falangi izaziva tenzije, sukobe i nasilne akcije na severu Kosova i Metohije i zato se njegove reči ne mogu protumačiti drugačije, nego kao nove zlokobne pretnje Srbima na severu Kosova“, rekao je Petković.

On je dodao da će zbog toga za svaku eventualnu akciju protiv srpskog naroda na severu i mira na ovim prostorima, Kurti biti direktno odgovoran.

„Ne vrede mu nikakvi pokušaji kriminalizacije miroljubivog srpskog naroda na severu Kosova, niti medijski spinovi i zamene teza, kada se zna ko je izvor svih problema u pokrajini“, istakao je Petković.

On je poručio Kurtiju da „prestane da laže i obmanjuje“, jer je i čitava međunarodna zajednica jasno označila Prištinu kao izvor nestabilnosti i jednostarnih akcija na terenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari