Petković obavestio Francusku: Srpski narod na Kosovu ugrožen 1Foto: Print screen Kosovo online

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa direktorom Odeljenja za kontinentalnu Evropu ministarstva inostranih poslova Francuske, Brisom Rokfejom, koga je informisao o ugroženosti srpskog naroda na Кosovu, naročito posle najnovijih nasilnih odluka Prištine o ukidanju dinara i zabrani isplata plata, penzija, socijalnih davanja i materijalnih troškova škola, bolnica, vrtića i drugih srpskih institucija.

Petković je naročito istakao neophodnost da srpski narod bude institucionalno zaštićen formiranjem Zajednice srpskih opština, koju Priština uporno odbija da formira 11 godina.

Prema Petkovićevim rečima, za razliku od Beograda, koji je ispunio sve dogovore proistekle iz Briselskog sporazuma, Priština neprestano pokušava da svoju najveću i najvažniju obavezu, formiranje Zajednice srpskih opština, zauvek skine sa dnevnog reda.

Petković je naglasio da nedavna odluka Prištine o ukidanju upotrebe dinara u pokrajini i platnog prometa smišljena i da je krajnji cilj te odluke konačno proterivanje Srba sa Кosova, ukidanje institucija Srbije u pokrajini i stavljanje tačke na dijalog Beograda i Prištine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari