Petković predvodi delegaciju SNS u poseti Kini: Priprema se Vučićeva poseta 1Prinstrkin Instagram/Petar Petković

Kina daje podršku teritorijalnom integritetu Srbije i protivi se jednostranim potezima Prištine, rekao je danas zamenik ministra inostranih poslova te zemlje Deng Li u razgovoru sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem koji boravi u Kini, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Petković je, kako se navodi u saopštenju, upoznao Lija sa teškom bezbednosnom situacijom na Kosovu i Metohiji u kojoj se nalazi srpski narod, posebno od dolaska Aljbina Kurtija na vlast koju karakteriše porast nasilja prema srpskom i drugom nealbanskom stanovištu na Kosovu i kršenje njihovih osnovnih ljudskih prava.

Li je rekao da kineska strana podržava nalaženje rešenja za Kosovou mirnim putem, na bazi Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i posebno je naglasio podršku i insistiranje Pekinga u vezi sa što skorijim osnivanjem Zajednice srpskih opština.

Petković i Li, koji je i i generalni sekretar Sekretarijata za saradnju Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope u Ministarstvu inostranih poslova, istakli su spremnost za dalje produbljivanje svih oblika saradnje i u tom cilju, dalje intenziviranje političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou.

Li je posebno naglasio da je kineska strana započela intenzivne pripreme za realizaciju predstojeće posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kini, povodom učešća na Trećem forumu za međunarodnu saradnju inicijative „Pojas i put“, navodi se u saopštenju.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели др Петар Петковић (@petarpetkovic.kim)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari