Petković: U Kurtijeve bajke ne veruju ni sponzori prištinskih separatista 1foto FoNet Aleksandar Barda

„U bajke kosovskog premijera Aljbina Kurtija o ljutoj i agresivnoj Srbiji ne veruju ni sponzori prištinskih separatista, jer Srbija je i političkim i ekonomskim rezultatima pokazala da je uspešna država i osovina napretka čitavog regiona,“ ijavio je danas Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Petković je u saopštenju napisao da „ono što Кurti i njegovi ideološki istomišljenici rade srpskom narodu na Кosovu i Metohiji proističe iz najogoljenijeg šovinizma i ničim izazvane mržnje, na koju Beograd nikada nije odgovarao mržnjom i pretnjama, već isključivo na uzdržan i odgovoran način, uporno gaseći požare koje Кurti nastoji da raspali“.

„Strah od uspešne Srbije je glavni lajtmotiv Кurtijeve politike, što on otvoreno i priznaje. Ipak, stalno nastojanje Aljbina Кurtija da u Beogradu traži povode i izgovore za militarizaciju Кosova i Metohije i sistematsko ugrožavanje bezbednosti i prava srpskog naroda, jeste besmisleno i cinično, jer svima je jasno da su Кurtijev režim i njegova ideologija mržnje jedina i glavna pretnja stabilnosti regiona“, rekao je Petković.

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je ranije danas da sukobe na Kosovu ne uzrokuju etničke razlike, već autokratija u Beogradu povezana sa despotom u Moskvi.

Kurti je nakon otvaranja Državnog centra za obuku za sajber bezbednost na Kosovu, rekao da je „Srbija agresivna i ljuta“, ali da to Kosovo „čini opreznim, pa i uplašenim“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari