Petrović: Srpska lista ima velike zasluge za uvođenje taksi 1Foto: Stefana Savić

Predsednik Samostalne liberalne stranke i poslanik u Skupštini Kosova Slobodan Petrović izjavio je povodom uvođenja takse od 100 odsto na proizvode iz Srbije i BiH, kao i najava da će Priština pooštriti mere, da su to posledice ranijih događaja i da Srpska lista ima velike zasluge za to što se dešava.

„Srpska lista je koalicioni partner sa Vladom Kosova i oni imaju velike zasluge za to što se danas dešava. U svakom slučaju situacija nije dobra i ovo nije posledica samo jednog događaja nego traje od izbornog procesa. U atmosferi haosa dobili ste političke predstavnike i jednostavno nije moglo da se očekuje da će nešto da bude bolje“, rekao je Petrović.

On je napomenuo da sve ima svoju cenu i da dolazi račun na naplatu, jer se problemi nisu rešavali i ovo su sada samo posledice, RTK2. „Mi smo protiv svih stvari koje otežavaju slobodu kretanja, slobodu ljudi i roba. Ali ovo su, još jednom kažem, stvari koje su više nego jasne. Koalicioni partneri, Srpska lista i Vlada, su bili zajedno, sada se nešto ljute, inate se i jedni i drugi, a na kraju krajeva nanose štetu običnim ljudima koji su najmanje krivi“, rekao je Petrović.

Petrović je najavio da će tražiti zvanično objašnjenje od Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i BIA pošto je zadržan na prelazu Merdare i pušten je bez obrazloženja srpske policije o razlogu takvog postupanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari