Petrović (SSP): Aleksandar Martinović Đilasu "crta metu na čelu" 1Aleksandar Martinović Foto: Beta/AMIR HAMZAGIĆ

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Goran Petrović rekao je danas da ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martrinović, pokušavajući da dovede predsednika SSP Dragana Đilasa u vezu sa grafitima u Beogradu kojima se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću preti smrću, osim što obmanjuje javnost, Đilasu „crta metu na čelu“.

Petrović je dodao da bi Martinoviću bilo bolje da kaže građanima ko brine o biračkom spisku i zašto je netačan.

„Ministre, do sada nije bilo teško pratiti Vaše izjave. Jednostavno, red neistina, red spinova i red hvalospeva o aktuelnom vođi. Međutim, danas ste u svom sramnom nastupu uspeli da prevaziđete sebe, što, imajući u vidu Vaše ranije nastupe, nije baš ni lako“, naveo je potpredsednik SSP.

„Doduše, građani na koje se danas pozivate, kod Vas nisu mogli da primete osećaj sramote ni kada ste javno iznosili podatke o imovini porodice studenta, ni onda kada je, da biste Vi i Vama slični primili petu apanažu, bez posla ostalo devet profesorki u Ćupriji, pa čak ni onda kada ste, bezočno omalovažavali kolegu poslanika i prebrojavali tuđu decu, vređajući tako i sve građane Srbije“, navodi Petrović.

„S druge strane, jedino ste Vi vođu koga danas veličate nazivali izdajnikom, kriminalcem, lopovom i lažovom, pa stoga nema razloga da iznova svoju savest perete pokušajem da takve inkriminacije pripišete onima od kojih to nikada niste mogli da čujete“, piše Petrović u saopštenju.

On je naglasio da od svega što je Martinović izgovorio, jedno tačno: „Izveštaj ODHIR-a je zaista odličan, samo ste prećutali da u istom stoji da je potrebno poboljšanje transparentnosti biračkih spiskova, ali i da se moraju sprečiti zloupotrebe državnih službi i državnih resursa“.

„I tako dođosmo i do Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu koje vodite i odgovora koji dugujete građanima: Zašto vam je birački spisak netačan? To nam recite, a radikalske spinove i podmetanja ostavite za neko drugo vreme kada će Vam možda i biti potrebni“, zaključio je Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari