Pisac Dejan Atanacković i advokat Branko Ivković, govore na večerašnjem protestu u Kragujevcu 1Foto: Z. S. M.

 

Protest Srbija protiv nasilja održaće se večeras u Kragujevcu, po sedmi put. Početak protesta je u 19, a ne kao do sada u 18 sati.

Kragujevčanima će se na Đačkom trgu ispred Prve gimnazije obratiti profesori i pisac Dejan Atanacković (dobitnik NIN-ove nagrade 2017. godine) i Branko Ivković, advokat Katarine Petrović, policajke i herojke iz Valjeva.

Protestna šetnja, od Đačkog trga kretaće se ulicama Branka Radičevića, Svetozara Markovića, Zorana Đinđića i Nikole Pašića do raskrsnice kod Zastavinog solitera gde je predviđena blokada do 21 sat.

Na kragujevačkim protestima Srbija protiv nasilja ova saobraćajnica je već bila blokirana pre dve nedelje za Aresenal festa.

Pisac Dejan Atanacković i advokat Branko Ivković, govore na večerašnjem protestu u Kragujevcu 2

Preotesti Srbija protiv nasilja u Kragujevcu su se do sada održavali subotom, sem prvog, 8. maja koji je održan u ponedeljak, posle tragedije u beogradskoj školi „Vladislav Ribnikar” a čiji su organizatori bili ne opozicione parlamentarne političke stranke i partije, već tri Kragujevčanke, majke dece školskog uzrasta.

Tokom dosadašnjih protestnih šetnji Srbija protiv nasilja Kragujevčani su blokirali saobraćajnice kod Velikog parka, Medicinske škole, Kneževog aresenala tokom Aresenal festa…

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari