Pitanja Dačiću 1

Potpredsednik Nove stranke Aleksandar Stanković pozvao je u petak uveče
ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića da dokaže i obavesti javnost koje su to bezbednosne strukture u Makedoniji vršile agresivne akcije protiv naše zemlje i naše diplomatske službe i da će u protivnom, smatrati da je izmislio čitavu priču.

Ministre Ivice Dačiću, nakon vašeg sastanka sa vašim makedonskim kolegom Nikolom Dimitrovim, ponovo ste izbegli da podelite konkretne dokaze iza skandalozne odluke o povlačenju naših diplomata iz Skoplja, a srpsku i makedonsku javnost uskratili za obrazloženje, prenosi Nova stranka.

Ipak, od vas jesmo saznali jednu bitnu informaciju, a to je da makedonska vlada nije učestvovala u nečemu što i dalje ne znamo šta je, a što ste podigli na nivo međudržavnog skandala, istakao je Stanković.

Ukoliko makedonska vlada nije učestvovala u bilo kakvom neprijateljskom delovanju protiv države Srbije i njenih diplomata zašto ste povukli celokupno osoblje naše ambasade u Skoplju i izazvali diplomatski skandal koji ozbiljno narušava ugled naše zemlje, upitao je Stanković.

Stanković pita Dačić i da je sve urađeno radi prikrivanja činjenice da se vlast u Srbij umešala u unutrašnju političku krizu u Makedoniji ranije tokom proleća ove godine.

On je ukazao da su je zbog toga Srbija srozala odnose sa Makedonijom kao državom zbog ličnih odnosa Dačića i njegovog koalicionog partnera SNS sa bivšim premijerom Gruevskim.

U obavezi ste prema javnosti da dokažete i da nas obavestite koje su to bezbednosne strukture u Makedoniji vršile agresivne akcije protiv naše zemlje i naše diplomatske službe. U protivnom, smatraćemo da ste izmislili čitavu priču, navodi Stanković.

„Nažalost, ne bi bilo prvi put da ste izrekli brutalnu laž, kao što i nije retkost da se na zvaničnim sastancima i konferencijama za medije ponašate kao seoski đilkoš u lokalnoj kafani, a ne ministar inostranih poslova Srbije“, ocenio je Stanković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari