Plan vlasti: Parlament da bira predsednika

* Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije, na čijoj se teritoriji se trenutno ne primenjuju zakoni Srbije, trebalo bi da piše u preambuli
O promeni Ustava, prema izvorima Danasa

Ostavite komentar


  1. Molim vas, ozbiljni smo ljudi, pa svako je od pocetka znao da Vucic posle izbora za predsednika menja ustav, vraca se za premijera- jer tu je moc, a Nikolic se ponovo bira za predsednika. Prosto Nikolic bi izgubio ove izbore i Vucic to nije hteo da rizikuje. Na srecu, za BG izbore nema ovakvih podlosti, tu Vucic gubi izbore i gubi mesto gradonacelnika glavnog grada.

  2. Gradjani biraju lokalnu vlast u opstini (na osnovu toga koliko je ko ucinio za njih i njihovo okruzenje). Ko ima ukupno veci broj predstavnika na svim opstinama…molim lepo, sve jasno. Automatski je izabran predsednik gradjana. Sve ostalo je prica za obdaniste!!!
    Tako se to radi u transparentnim i uredjenim sistemima.

  3. Jel Vučić zna za slogan "Gotov je". Nije to bilo u Andersenovoj basni. To se desilo na ulicama Beograda. Ako neće on da poštuje zakon i koral ima ko će ga privesti zakonu (robiji) i staviti na stub srama.

  4. @Jovan Nikolic: Haaahhh, "intelegentni" botovi nisu ukapirali Vašu ironiju u komentaru pa dobiste popriličan broj "zelenih palčeva". Stvarno su smešni i žalosni. Eto to je slika i prilika "podrške" nečega.

  5. stranke ne postuju ustav cl.52 stav 1 ,i 2 po kome su izbori neposredni ,i svaki gradanin ima pravo da bira i bude biran bez ikakvih uslova.Gradani nikog ne biraju neposredno ,a svi organi vlasti su nelegitimni i neustavni.predsednicki kandidati dobijaju 1000 prosecnih zarada..skupljanje potpisa je cista glupost.nema kontrole trosenja novca politicara,a oni su umislili da su pare naroda njihov politicki plen kojim kupuju narucene zakone da bi sopstven kriminal stavili u pravne okvire. Kako se zove drzava u kojoj je bosanski hrvat predsednik,a hrvatica premijer? yu komunisti vrse ekonomsko i politicko nasilje nad srbijanskim narodom,kome je oteta drzava.ovde nema slobodnih vec montiranih izbora.srbija-srbijancima ,a ne dodosima koji mrze srbiju i srbijance,ali vole njihove pare,pare……..pare!!!!bez rada,odgovornosti…………

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.