"Pljunuti u lice ili pod prozor": Osnivač i direktor Nišvila Ivan Blagojević o javnoj podršci grupi građana "Dr Dragan Milić" na lokalnim izborima 1Ivan Blagojević: Foto BETAPHOTO/SAŠA ĐORĐEVIĆ/DS)

Kada podržite ovakvu grupu građana koja nema sedište u Beogradu u velikoj ste prednosti jer ukoliko gospodin Milić ne održi svoja predizborna obećanja možete ga pljunuti u lice, umesto da gradonačelniku koga vam odredi Beograd pljunete pod prozor, kaže Ivan Blagojević, osnivač i direktor Nišvila, koji je javno podržao Grupu građana „Dr Dragan Milić“, koja izlazi na lokalne izbore u Nišu.

Blagojević kaže da je „prvi put u poslednjih 30 godina“, otkada Nišvil postoji, a on je na njegovom čelu, odlučio da javno podrži bilo koga na bilo kojim izborima.

„Pred dr Milićem je težak zadatak da pozove na jedinstvo sugrađane, da se 2. juna ne dele na levicu i desnicu, partizane i četnike, rusofile i natovce, u cilju poboljšanja elementarnih uslova života Nišlija. Naravno, i da im objasni da se na lokalnim izborima ne odlučuje o sankcijama protiv Rusije ili o statusu Kosova“, objašnjava on svoju javnu podršku.

„Pored neophodne decentralizacije, dr Milić obećava ukidanje omrznutog ’Oka sokolovog‘, getoizacije Nišlija brojnim naplatnim rampama i najvažnije – ukidanje deobe partijskog plena nakon izbora, odnosno ukidanje korupcije na način na koji je njegova klinika ukinula liste čekanja. Prethodnih godina je pokazao izuzetne organizatorske sposobnosti prikupljanjanjem ogromnih donacija za nišku Kardiohirurgiju, pa verujemo da će uspeti  i da dvostruko poveća skromni niški budžet dovođenjem investitora i kompanija visoke tehnologije“, kaže Blagojević za Danas.

"Pljunuti u lice ili pod prozor": Osnivač i direktor Nišvila Ivan Blagojević o javnoj podršci grupi građana "Dr Dragan Milić" na lokalnim izborima 2
Foto: Dušan Mitić Car

On ocenjuje da je dr Milić „prototip menadžera kakav treba Nišu“ jer „ima dobre konekcije ka najvećim svetskim kompanijama“ i „odmeren odnos prema političkim neistomišljenicima“, a „operisan je od primanja mita i zakleti je borac protiv širenja privatnih klinika na račun državnih“, te ima „nespornu ljubav prema svom Nišu“.

„Verujem da ukoliko pobedi, neće baciti moj projekat o Nišu kao Evropskoj prestonici kulture, kako je to uradila prethodna vlast 2008. i sadašnja 2012. i 2016, već podržati da na račun grada legne desetak miliona evra za izgradnju koncertne dvorane, muzeja, galerija, a da pritom Niš dobije 365 dana umetničkog programa“, kaže direktor Nišvila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari