Vučić na Kongresu SPS-a: Narod na Kosovu zna da se neće ponoviti 17. mart 2004. godine 1Foto: Nina Čolić

Kongres Socijalističke partije Srbije (SPS), na kojem će biti izabran predsednik, članovi Glavnog i Nadzornog odbora i Statutarne komisije, počeo je danas na Beogradskom sajmu.

Na svečanom delu Kongresa gosti su predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, lider Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković Palma, potpredsednik vlade Crne Gore Vladimir Joković, predsednica parlamenta Crne Gore Danijela Đurović.

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je da su SPS i SNS jedno u zaštiti interesa Srbije, istakavši da moramo da sačuvamo državu.

Vučić je rekao da zapadni partneri Srbije tvrde da je Priština deeskalirala situaciju, iako su se prethodno pripadnici kosovskih snaga bezbednosti pojavili sa dugim cevima, a mnogi Srbi uhapšeni.

On je naveo da oni žele da Srbi daju Srbiju na tacni, ali da je neće dati ni za šta svetu jer pripada srpskom narodu.

Istakao je da moramo da budemo još mudriji i snažniji i koliko god je moguće ujedinjeni, zbog čega računa na SPS.

Narod na Kosovu zna da se neće ponoviti 17. mart 2004, rekao je Vučić i naglasio da Srbija, poštuje BiH ali da će voditi računa o Srbima.

Nakon kongresa, lider SPS Ivica Dačić saopštiće imena potpredsednika, a kandidati su Dejan Radenković, Branko Ružić, Dušan Bajatović, Đorđe Milićević, Aleksandar Antić, Novica Tončev, Snežana Paunović, Slavica Đukić Dejanović i Predrag Marković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari