Počeo novi sastanak vlasti i opozicije bez stranih posrednika, učestvuje i Vučić 1Foto: Miloš D. Miljković

U toku je novi sastanak Radne grupe za međustranački dijalog bez stranih posrednika u Narodnoj skupštini, kome prisustvuje i predsednik Republike.

Predsednika Srbije Aleksandra Vučića ispred parlamenta sačekao je predsednik Skupštine Ivica Dačić. Vučić je po ulasku u parlament prošao kroz metal-detektor vrata, odloživši torbu sa strane.

Desetak minuta pre početka sastanka na glavni ulaz Skupštine ušao je predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović. Ubrzo posle njega u zdanje parlamenta ušao je prvi čovek Dosta je bilo Saša Radulović, a za njim i članica Predsedništva Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević.

Počeo novi sastanak vlasti i opozicije bez stranih posrednika, učestvuje i Vučić 2
Foto: Miloš D. Miljković

Pored pomenutih, sastanku pristustvuju lider Pokreta obnove Kraljevine Srbije Žika Gojković, predsednik Demokratske strane Srbije Miloš Jovanović, zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj i predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović.

Vladajuću Srpsku naprednu stranku predstavljaju Aleksandar Martinović i Vladimir Orlić.

Predsednik Skupštine Ivica Dačić ranije je kazao da je napravljen presek predloga opozicionih stranaka, te da će se upravo o tome govoriti na današnjem sastanku.

Mislim da je razgovor vrlo realističan, da se razgovara o ozbiljnim temama, na jedan politički korektan i prihvatljiv način, poručio je predsednik Skupštine Ivica Dačić posle današnjeg sastanka.

Što je do Srpskog pokreta Dveri, mi smo dali maksimalan konstruktivan doprinos da dođe do dogovora između vlasti i opozicije, poručio je lider pokreta Dveri Boško Obradović nakon današnjeg sastanka i dodao da je „sada vlast na potezu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari