Obradović: Za mesec dana ćemo znati da li će izbori biti slobodni, vlast je na potezu 1Foto: FoNet Milica Vuckovic

Za tačno mesec dana očekujemo da ćemo znati da li će sledeći izbori u Srbiji biti slobodni i pošteni ili ne, to jest da li će se steći uslovi za to, poručio je lider pokreta Dveri Boško Obradović nakon današnjeg sastanka Radne grupe za međustranački dijalog u Narodnoj Skupštini, na kome je učestvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Što je do Srpskog pokreta Dveri, mi smo dali maksimalan konstruktivan doprinos da dođe do dogovora između vlasti i opozicije. Sada je vlast na potezu – dodao je on.

Obradović je kazao da će za nekoliko nedelja imati odgovore vlasti na ključne opozicione zahteve, te da će do tada biti strpljivi, nadajući se da će vlast izabrati da sledeći izbori u Srbiji budu demokratski, a ne nedemokratski kao do sada.

– Od te njihove odluke zavisiće da li ćemo mi ostati u ovom koloseku dijaloga ili ne – istakao je Obradović.

On je ponovio da je za njih najvažnije da Pokret Dveri dobije mogućnost da se na medijima čuje njihov program.

Mislim da je razgovor vrlo realističan, da se razgovara o ozbiljnim temama, na jedan politički korektan i prihvatljiv način, poručio je predsednik Skupštine Ivica Dačić posle današnjeg sastanka.

Podsećamo, ranije danas počeo je novi sastanak Radne grupe za međustranački dijalog bez stranih posrednika u Narodnoj skupštini, kom je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari