Veselinović na sastanku opozicije: Malo je vremena da se uslovi ispune, vlast praktično zove na bojkot

Predstavnici opozicije se sastali u sali opštine Stari grad

Ostavite komentar


  1. Upravo to, malo je vremena. Obavestite Misiju EU I Brisel da imate zahteve strucnog tima Protesta i trazite da sto pre dodje ovlasceni izaslanik EU koji jedini moze da „ubedi“ Vucica da ih prihvati. Ako to ne uradite ODMAH, bice izgubljeno jos puno vremena, a ono je sada dragoceno!

    1. Njega upravo podržava ta ista EU, inače ne bi bio u stanju da sprovodi ovo ludilo bez presedana. Čim pre opozicija bude shvatila da se mora uzdati samo u sebe, bude akcijama i reakcijama ispred vlasti, sa svežim idejama i inovacijama u delovanju, a ne troma i stalno u nekom kaskanju i nadi da će neko spolja pripomoći – devedesete su prošle i ovo nije Milošević, tada možda nešto pametno i urade. I dosta više ovih starih recikliranih kadrova ! Ima li u tim strankama sveže krvi?

      1. U osnovi te „podrske“ EU je bilo Vucicevo obecanje gospodji Merkel da ce biti zakljucen pravno obavezujuci sporazum sa Pristinom do kraja 2018. Na osnovu toga je Srbija dobila kandidaturu za clanstvo i godisnju bespovratnu pomoc izmedju 150 I 200 miliona evra, a EU kompanije su dobile drzavno osiguranje ( u Nemackoj je to HERMES) za ulaganje u Srbiju. Ta sredstva, namenjena za jacanje institucija, Vucij je iskoristio za zarobljavanje istih, a svaku fabriku je licno otvorio da bi pokazao novozaposlenima i njima bliznjima da im je ustvari on poslodavac.Vucic je nakon unutrasnjeg dijaloga procenio da ce politicki lose proci u Srbiji ako zakljuci sporazum sa Pristinom i tada se pojavila prica o predlogu koji niko nije video, ali nije prihvacen. Gospodja Merkel je digla ruke od njega i sugerisala EK da dobro otvori oci, sto je rezultiralo majskim izvestajem. Dakle, podrske vise nema, posto je jasno da ce Vuicc zavlaciti jos godinama sporazum sa Pristinom, a Srbija se u medjuvremenu pretvorila u „zarobljenu“ drzavu. Sada EU treba da autokratu dovede u red, posto joj takva tvorevina nije potrebna u sopstvenom clanstvu!

  2. Kako je lepo videti celu opoziciju okupljenu na jednom mestu oko jedne ideje. Vucicu jesu li ti pokvarili dan ?

    1. Hahahaha ko njemu moze da pokvari dan???? On je taj koji sivma nama kvari dane, pardon, godine.

  3. Uslovi za izbore NE POSTOJE. U Srbiji je trenutno totalitarna diktatura, nemamo nemamo institucije, nemamo premijera, nemamo ministre, ustavni sud, skupstinu, NEMAMO NISTA! POstoji samo ON, i niko drugi. Zato treba pustiti NJEGA i njegove da sa tzv. opozicijom ldp,lsv, i srs ide na izbore.

    1. E moj ti, da je ovo, što bi rekli ne daj Bože, takav sistem kakvim ga ti opisuješ, od sutra bi ti kopao kamen na nekom golom otoku. Nego ti veruješ opoziciji sve što kažu, kao što ovi drugi veruju Vučiću sve što kaže. Kad bi ceo narod malo više koristio svoj mozak, svima bi nam bilo bolje. Mene su jednom ovi iz DOS-a zeznuli, ali tad sam bio mlad. Zato beli listić dok se ne pojavi neko bolji. Može se reći da ne bojkotujem izbore, ali bojkotujem stranke već 11 godina.

  4. Po istrazivanju nekih agencija (pazi nekih) sns ima 55% . . . A te agencije, odnosno njihovi osnivaci su clanovi glavnog odbora doticne partije.

  5. Samo dokaz da smo bili u pravu, da imamo posla sa diktatorom. On nema nameru da ikome odstupa od naumljenog. To je jednoumlje, diktat. Pre će da se igra sa pozicionom opozicijom i lažira izbore sve čekajući kako ne bi neko iz szs prešao crvenu liniju pa da hapsi.

  6. Greska Veselinovicu: Vucic MORA DA SE PRISILI na otvaranje medija i fer izbore do Oktobra!! Bas briga zapad za medijski mrak i naprednjacke lakrdije na izborima!!! Sami to moramo izvesti bojkotom koji ce naprednjaci dugo pamtiti! Ne blabla bojkotom!!! Jeste li vi lidercici spremni na takvu akciju!?

    1. Koji diktator, najobičniija kukavica. Kao dete koje stalno ponavlja da se ne boji mraka!

  7. RTS,Prva,O2,Studio B,Pink,Happy,Informer,Srpski telegraf,Alo,Vecernje novosti,Politika,Kurir,Afera,Pecat,KCN 1,2,3,4, botovi,lokalne tv i radio stanice,itd…. Kako protiv televizija sa nacionalnom frekvencijom?? Kako protiv bez vrednih tabloida??? Kako protiv Zadruge i Parova?? Kako protiv majke Rusije?? Kako protiv zlatnog doba?? Kako protiv stranih investitora?? Kako protiv najveces BDP-a u istoriji Srbije?? Kako? Kako??

    1. Svaka cast imao si zivce da navedes sve unistitelje Srbije. Trovace naroda zadojene mrznjom koji se takmice u zaglupljivanju sopstvenog naroda.

  8. Srbija.Belorusija i Rusija. Diktatorska trojka. a ovaj nas je Aca trica.

  9. Sta se dobija bojkotom mi vec bojkotujemo izbore od 2012 i sta dobijamo sta sa Tadicem smo se sahranili njegova vlast sramno sad bojkotujemo koliko izadje ni cetri miliona jedva 50 posto malo vise i tu AV dobije 52 do 55 posto i dodaju se jos malo Dacic Palma Ljajic i eto pobede sa trecinom birackog tela to je cista racunica nezadovoljan narod vecina male plate penzije tuga i sta sad a opozicija sta obecava nulu sta od koga novac novi nameti nove ideje takse porezi otpustanja je to perspektiva koji ljudi ovi boze sacuvaj strasno i jadno natovarit ce nam bedu to nam se pose . Sramota da niko nije izneo program zivota gradjana Srbije kako napred deca stari kako ziveti bolje .Niko bas niko se ne bavi time hocu bolji zivot cime sam zasluzio ovu kaznu .

  10. Verovali ili ne! Srbija otplacije kredite Svetskoj banci , one jos iz Titovog doba 70-tih i 80-tih! Samo u junu iz budzeta je odvojeno 22 miliona evra za jednu ratu, sledeca rata je 2031 a poslednja 2041! Znaci jos 22 godine otplacivacemo Titove kredite, Slovenija i Hrvatska svoje obaveze i dugove izmirile jos pre 12 godina, i zato su sada clanice EU i NATO-a.Prema tome, sigurno necemo biti clanice EU pre 2041,dok ne otplatimo ceo dug. A VRHOVNI VODJA O TOME NI DA BEKNE.Zatim, zar nije malo sumnjivo to sto dolaze investitori u Srbiju??? Pametnom je sumnjivo, zasto, pitate??? Evo zasto, sto je vise investitora to nam je dalja EU, zato pitate se??? Evo zasto, jer nije isto otvoriti fabriku u Srbiji (koja nije clan EU) i negde drugde (u drzavi clanici EU), jer u drzavi koja je clanica EU, zakoni,porezi a narocito plate, su mnogo vece.Mislite o tome, sto vise investitora i fabrika, to dalje od EU.

    1. Vidim da insinuirate da ste pametni. Dobra je ona izreka da je pamet najbolje raspoređena stvar na svetu, svi su zadovoljni. Mada se ja ne bih složio sa vama, barem po osnovu vaše logike i zaključaka koje donosite.

    2. Ne bih nikog da ljutim ili vređam, ali pitam: koliko pameti je potrebno da se shvati odnos tih 22 miliona evra podeljeno na 10 godina (2,2 miliona godišnje) i ukupnih para kojima godišnje raspolaže čak i ova bedna država?!
      Drugo pitanje: je li teško znati da su ti krediti trošeni na razvoj industrije, energetike, školstva, zdravstva, saobraćaja…. A ovi krediti sada, mnogo veći i pod lošijim uslovima dobijeni? Kleti Hrvat i komunista Tito nije odneo dinara nigde, niti decu obezbedio, a šta rade ovi srbi?! Ima toga još ihaaaaaj, ali za sad toliko.

  11. Bojim se da se Čićvu već dogovorio sa Palmerom i da uslovi neće biti povoljni . Mislim na izborne uslove. Opozicija će moći da se inati US ali to može imati kobni efekat na nju jer će ameri aktivirati svoje spavače u SzS i dovesti do njenog raspada ili otvoroti fioke a to nikako ne želimo. Ko zna ko je sve u fioci – to je k’o Pandorina kutija – itd.Nisam optimista kao većina komentatora ali daj Bže da ste u pravu.

  12. Par stvari sam primetio.
    1. Ovo me previše podseća na DOS koji mi je uništio i poslednju nadu da će ovde brzo biti bolje, a borio sam se za te stranke godinama.
    2. Znam da je glupo reći „ako su mogli oni, zašto da to ne rade i ovi“, jer se to nešto loše obija o glavu naroda, gde spadam i ja, ali zašto neko ne pita Đilasa da li se zakoni o izborima razlikuju u odnosu na njegovo vreme i da li se sloboda medija i oglašavanja (ovde da mu namignu sarkastično) razlikuju u odnosu na njegovo vreme. Ja sam siguran da ne.
    3. Nike li licemerno tražiti da kompletan okrugli sto o izborima bude otvoren za javnost, a da se ovde dozvoljava prisustvo medijima samo na otvaranju sastanka.
    Na kraju i malo zapažanje o slobodi medija. Tačno je da na RTS-u nema dovoljno opozicije, mada nisam merodavan da to kažem, jer televiziju slabo gledam. Ali takav sam utisak stekao. I tu opozicija može da se buni, iako su mi njihove političkie emisije najobjektivnije. Ali ne vidim kako opozicija može da se buni što Pink i ostale prorežimski mediji pišu loše o opoziciji. Isto bi mogao i Vučić da se buni što Danas ili N1 pišu loše o njemu. Nama treba više objektivnosti u medijima, sa svih strana. Zato treba uzeti Danas, uzrti Kurir, pustiti Pink, pustiti N1, ostaviti da se slegne, uključiti mozak i sam doneti zaključak.

  13. U ovom istorijskom momentu opstanka drzave srpski narod treba vec jednom da ga snese i odluci sta hoce i da se izbori sam za to.Vise ne mogu da slusam kritikovanje opozicije ,a sami nista ne radimo.Nije nam kriv Tadic sto imamao Vucica vec mi sami jer smo ga izabrali.Kao da smo jedva cekali da i to malo sto je pocelo da lici na demokratiju ispljujemo i pobedonosno se vratimo u okrilje ideja voljenog nam trojca Milosevic-Seselj – Vucic.Zapamtite i pozicija i opozicija dolaze iz istog naroda.Ja sam opozicija ,a vi?BOJKOT

  14. I sta je cilj? Da i ono malo opozicijonih stranaka koje su uspele da prebace cenzus na proslim izborima ostanu van parlamenta? Pogledajte Albaniju? Nije Djilas i Jeremis ono sto je bio Djindjic i Draskovic!
    Zbog likova koji su van parlamenta nekada mocna DS postaje satelit Djilasa i Jeremica!
    Izacice stranke manjina LSV, LDP, SRS i uzeti deo kolaca na manjoj izlaznosti. Samo ko ce biti krivac propalog bojkota? Zar ce biti vazno? Tek tada nas nece biti nigde u medijima! Mislite malo o tome!

  15. sve i da prihvati da oslobodi medije i vrati fer izborne uslove to neće moći da se sprovede bar tri meseca. po meni ovo je manevar vlasti da se pokažu pred zapadom kao neko ko pregovara sa opozicijom a na kraju će opoziciju optužiti za isključivost i propast „progovora“. Opozicija treba da traži recimo jednu ili dve stvari do kraja avgusta i ako se to ne desi onda je očigledno ovo samo zamazivanje očiju zapadu zbog kritika od tamo koje su sve glasnije.

Ostavite komentar


Politika

Šta je ambasador Izraela izjavio o Rezoluciji o Srebrenici? 10

Šta je ambasador Izraela izjavio o Rezoluciji o Srebrenici?

Izrael nikada nije prihvatio da se zločin u Srebrenici nazove genocidom, te da rezolucija Generalne skupštine Ujedinjenih nacija ne nosi pozitivnu poruku ili ideju da Bosna i Hercegovina treba da ostane ujedinjena država, rekao je u intervjuu za Sputnjik na srpskom ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.