SZS izneo uslove za izlazak na izbore, SNS-u prihvatljiv deo preporuka NVO

Održan drugi okrugli sto na FPN

Ostavite komentar


  1. Vucic je vec dobio prvo poluvreme, uspeo je da stvori alibi da je pokusao dijalog sa opozicijom (koji je, tazume se cista farsa i kupovina vremena) i uspeo je da unese razdor u opoziciju koju ce nastaviti da atomizuje do septembra. Nakon toga, drugo poluvreme odigrace rutinski. Zalosno. Po srpski narod naravno.

      1. И ко је за то крив? нама је увек неко други крив, Вучић, НАТО, Руси, шиптари… А дал некоме пада на памет да смо МИ криви? Зашто не изађемо масовно на изборе и гласамо за неког другог?

        1. Na primer iz sličnog razloga kao u dojčlandu 1940, Čileu…Kolumbiji…u neka doba

      2. Nažalost, jedini je Đilas pravi i odgovorni političar. Svi odtali počinju da ličle na prodane duše. Srbija je zemlja bez budućnosti sa ovakvim ljudima.

        1. Kakav si ti Đilas-bot,nema razlike dakle,da l’ SNS ili Đilas,bot je bot!!! Jer ako je Srbiji ostalo da bira samo između Vučića i Đilasa ,onda i treba da nestanemo kao narod!!!

          1. Đilas je za Vučića primer poštenja, sposobnosti i gospodstvenosti. Njih dvojica ne mogu da se porede. Vučić je diktator i neko ko će uskoro predati Kosovo.

          2. Glasaj onda za moju babu! NISU svi isti, veceg zla od sns mafijaske sekte NEMA!

        2. Jedino što je Đilas jedini i pravi multimiloner i ništa više(a kako je došao do tog statusa možemo samo da nagađamo)…

          1. Ne znam kako je dosao do svojih para ali na ovaj nacin kako vucic dolazi sigurno nije, jer bi morao da zasedne na citav drzavni budzet i da ga jase 7 godina da bi namatio para kao vas idol.

      3. Šta je odlično u ovom komentaru? Do juče smo svi tražili DIJALOG o uslovima izlaska na izbore.“ Pritisnut“ spolja, izuzetno teškom ekonomskom situacijom i propadanjem Srbije na svim nivoima Vučić je primoran da ponudi DIJALOG. U tom smislu izjavljuje da će malte ne dati sve ustupke koje opozicija traži jer se ne boji izbora – ON je stvaralac i radnik. I sada delovi opozicije i „intelekrualni krugovi“ zatečeni ovakvim razvojem situacije neznaju šta im je činiti, strašno im je važno ko i šta će da kaže o svemu ovome – TO JE NEODGOVORNO. Naravno da treba razgovarati o uslovima izlaska na izbore, naravno da treba tražiti maksimum, ali ne izaći ako se ne ispune neophodni uslovi. Na narednim izborima udružena opozicija možda i ne pobedi, ali će zasigutno ostvariti odličan rezultat koji će joj omogućiti u kratkom roku da skloni i sankcioniše ovo ZLO koje vlada Srbijom.

    1. Razmišljaju ovi ostaci politike iz prošlosti je li bolje uzeti ponešto ili jačati nejake mišiće

    2. Fond za otvoreno (zatvoreno ) drustvo organizuje sastanak vlasti i opozicije?
      Ko ovde dobija a ko gubi?
      Pa naravno da je Vucic
      sa bagrom iz SNS-a na
      dobiti a ovaj lik Antonijevic radi u korist Vucica, a i takve je instrukcije dobio od
      britanskih finansijera.

      Jadna ste Vi opozicija gospodo pregovaraci!

      Stalo vam je da dobijete vlast po svaku cenu.
      Bice bojkota sa Vama ili bez Vas ,
      mozete dobiti samo glasove od Vuciceve sekte, izneverili ste i demantovali sami sebe.
      Niste ni svesni sa kim pregovarate i u cije ime u ime gradjana sigurno ne.
      SRAMOTA!

      1. Verovatno će javno da ke…, hoću reći, da GRMI protiv ološa koji bojkotuje izbore. Mođemo očekivati pametovanja tipa „ko bojkotuje izbore, taj izdaje Kosovo“, „ako bojkotujemo izbore, izgubićemo Kosovo“ i slične debilne fore.

  2. Naslov ne odgovara tekstu. Treba da stoji: „Počeo sastanak vlasti i pojedinih stranaka opozicije na FPN-u“. Nema konsenzusa o ovom sastanku, a prica se o konsenzusu za bojkot izbora. Kakvi majstorski potezi Vucica razbijanja opozicionog delovanja u param parcad.

  3. Bez obzira na sve njihove dogovore narod ce bojkotovati ove i ovakve nakaradne izbore, barem se nadam, zato – bojkot !

  4. Kakvi pregovori? Pa pročitajte, vi iz “opozicije“ koji ste došli na FPN, šta je prekjuče rekao akademik Teodorović, i demantujte ga, ako možete.

  5. naterace vucica da preda vlast sa 50 posto glasackog tela / koja smejurija od drzave

    1. Bas bih voleo da mi objasnis i brojem kazes koliko je to 50%? % oznacava deo celine koja moze biti 1, 100, 1000, milion…. e pa koja je to celina od koje on ima 50%? On ima iskljucivo glasove lopurda, „starleta“, primitivaca i najgoreg dna ovog drustva i u moralnom i u intelektualnom smislu. Na zalost mnogo ima takvih, ali ne vise od 10% stvarnog birackog tela Srbije.

  6. Bojkota neće biti 100% Vučić je čedo Latinke Perović… Razgovore vodi Fond za otvoreno društvo sve izdanci iste… Opet kažem bojkota neće biti 100%

  7. E, Antonijeviću koga vi mislite da prevarite? Kakvi izbori u Orvelovskoj državi? Pa čak je i pod Titom bilo koliko toliko nekih sloboda…. ovakav mrak je nezabeležne u Evropi, sličan onom u Albaniji u doba Enver Hodze.

  8. Pa za SzS bi jedino prihvatljivo rešenje bilo da na izbore izađe svaki stoti glasač SNS-a…

  9. PoslaliSima Spasića ?! Opozicijo pa ovi se zafrkavaju sa vama. Samo BOJKOT i tačka.

  10. Mafija ni u jednoj drzavi u kojoj je dosla ( docepala se lazima ) na vlast, sa te iste vlasti nije „otisla“ demokratskim putem pomocu glasackih listica na slobodnim i fer izborima, tako da nece to ni u Srbiji da se dogodi pod ovom mafijasko-fasistickom okupacijom SNS-a na celu sa svojim vodjom ( firerom ) Aleksandrom A.V.-A.V. Vucicem. U Srbiji je na delu ustolicena MAFIJOKRATIJA prema tome narode od izbora niceg nema, vidi se iz svemira, valja nam se pripremati na onu tezu varijantu, ocigledno neminovnu … u s k o r o .

  11. Dobro u celoj priči je što će do narednih izbora konačno pasti maske likovima u svim tim „političkim strankama“, „pokretima“, „nevladinim organizacijama“ i „medijima“. Pošto zlotvori iz SNS-a dosta redovno i precizno mere javno mnjenje, znaju oni dobro da bi bojkot mogao biti masovan. Zato se cela ova ujdurma i pravi i aktiviraju se „spavači“ u opoziciji.

  12. Fond za otvoreno društvo zalaže se za tajne pregovore. Kolonijalne ispostave NVO rade kako im gazde kažu a za teletabise se glumi navodna demokratija. One budale što su šetale Beogradom kad će već jednom da shvate da u kolonijalnom sistemu sve je jedno ko vss jaše kurta il murta bićete rob sistema. Dok zapad može mirno da pljačka ono što je još ostalo od ove banane države Zato use i u svoje kljuse čekaj 1945

  13. Maškarada, kojima partije i pokreti sa tropa kartama, daju legitimitet privatnom i korumpiranom gradjanskom društvu i NVO. Djilas je u pravu što nije učesnik ove prevare. Na kraju će se videti da je sve prevara, pa makar doveli publiku na Zvezdin stadio i sve kamere ove planete.

    1. Tupite po ovim portalima bez veze godinama. Te ovo te ono. Masovno bre na izbore.radikali(sns) imaju glasace masu glasaju za njih od devedest druge. A vi gospodo na izbore pa ih pobedite masu niko ne moze da spreci. A mi bez zuba,bez pameti glascemo kao uvek pa sta bude. I ako radikali izgube postovacemo to i na sledecim izborima opet glasati za njih basta.

      1. Masa sns i radikala, gosp.Kaunda koja glasa od devedeset druge ( kako glasa ) vuce otadzbinu pravo u Afriku ,kontinentu vaseg idola .
        U isto vreme vasa deca i vec unuci beze u zapadnu Evropu , saljuci vam po neku crkavicu da prezivite i opravite zube . Naravno ljudi za koje sns -radikalska masa sa ponosom ( bre ) glasate salju svoju decu ,na studije u najbolje i naj skuplje Evropske ( ne ruske ne africke ) univerzitete jer diplome megatrenda su ,ocigledno ,provaljene
        Cak i vas idol Kenet je “ studirao “ u zapadnoj Evropi pa posle usrecivao svoj narod dozivotno i samo smrt mu je rekla basta

  14. AV na predsednikom izborima Koji su izasli 50% dobio je 50% .
    To znaci da je AV aio su izasli 50% a dobio 25 % od ukupnog birackog spiska sto znaci da vecina of 75% nije glasalo niti podrzava AV.
    Zato ako zeli da AV prilikom biranja Baba Sere oseca potrebu da je podrzi to be moze da radi jer je on 100% predsednik Srbije ili je predsednik 25%glasaca.
    Zasto mi 75% placamo porez ako on podrzava Baba Seru.
    AV je cetvrtina predsednika dok tri cetvrtine nemaju predsednika.
    Dokle ce manjina da vlada vecinom.
    Vratiti zakon gde of ukupnog broja biraca ako dobije 50%+1 glad znaci da treba da izadje 70-75% da bi bio predsednik a ne izadju njegovo dodjosi I on vlada hodinama.
    Promenit

  15. Nastala je konfuzija u glavama politicara kao i birackog tela. Niko ne zna sta hoce opozicija. Prvo su hteli prelaznu vladu,vladu strucnjaka, eminentnih gradjana i ko zna sta jos. Sad se bore za izborne uslove,financiranje… Tu postoji samo jedan problem,a to je, NE POSTOJI MOMENTALNO NI JEDAN KANIDAT SA KREDIBILITETOM koji moze biti kontra balans ovoj beskrupuloznoj garnituri na vlasti.

  16. Nisam protiv razgovora.Treba razgovarati i koristiti datu priliku na najbolji način. Mislim da je dobro da se razgovara bez uključenih kamera, a razloga je mnogo.
    Promene koje su potrebne da bi učesnici u izborima bili ravnopravni ne mogu se obezbediti za naredne izbore, nema toliko vremena. Zato je dobro što su razgovori o promeni izbornih uslova počeli, da bi se radilo na tome da se promene naprave i obezbede ravnopravni uslovi za neke izbore u budućnosti….

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.