„Podnela ih neovlašćena lica“: RIK odbacio sve prigovore na republičke izbore

Ostavite komentar


  1. Sta znaci neovlasecena lica, znaci ako obicni gradjani uoce neprevilnosti i krsenje izbornog procesa oni kao gradjani ove drzave nemaju pravo da podnesu prigovor jer nisu ovlasceni. g-din. Dimitrijevicu vi ste kao i svi drzavni organi pa i Predsednik neko ko je izabran voljom gradjana i vi ste uposlenik gradjana ove drzave prema tome vi odgovarate gradjani ove drzave a ne partiji koja vas je postavila na to mesto. Za vas moraju da budu zakon gradjani ove zemlje ali vama kao partijskom coveku to nije jasno ne ulazi u glavu a obraz ste zaboravili negde kod kuce mozda. Ziveli

  2. Izgubiće dobar deo sopstvenih birača i rasturiti i ovako krhku opozicionu koaliciju jer su gradjani u ogromnoj meri već doživeli SNS kao pobednika ovih izbora. Generalno, ljudi ne vole anarhiju i ulične revolucije pa je utopijski pokušaj ubediti ih sada da su ovo devedesete, da je na suprotnoj strani omraženi Milošević, i da je ovo borba za demokratiju i ljudska prava. Ovako, velika većina gradjana će ovo doživeti kao nasilničku osvetu zbog ubedljivog poraza, a aktuelna vlast će im oberučke pomoći oko toga koristeći svoje medije i političko iskustvo.

  3. A ko je onda ovlasceno lice ako nije neko ko je gradjanin i ko je primetio i dokazao nepravilnosti?

  4. Nema „ovlašćenih lica“ koja mogu da podnesu Prigovor…
    Prigovor može da podnese svaki punoletan građanin, koji smatra da je došlo do povrede izbornog postupka, ili Zakona.
    U konkretnom slučaju, postoje nedvosmisleni dokazi o kršenju Zakona i Ustava.

  5. Po zakonu svako punoletno lice ima pravo da podnese žalbu. Posebno ovlašćenje je direktno ruganje glasačima u lice.

  6. Ovlašćena su lica koja su stranke učesnice na izborima ovlastile da ih zastupaju, a koja lice iz svih stranaka takođe sede i u tom RIK-u i u GIK-u. A vi građani ste toliko politički nepismeni, ali zato bezobrazni i glasni, da je prosto neverovatno da vas „Danasov“ cezor pripušta da zagađujete javni prostor svojim lupetanjem.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.