"Pogledajte, Radoičić u prvom redu, ispred Vučića" 1Foto: FoNet/ Aleksandar Levajković

Pogledajte, molim vas, ko sedi u prvom redu, tokom prenosa uživo obraćanja predsednika Srbije i njegovog razgovora sa predstavnicima Srpske liste i drugih predstavnika Srba sa Kosova.

Pa, u prvom sedi Milan Radoičić, onaj o kojem su govorili da ga ne poznaju, sećate li se? Onaj, kao, biznismen, a predstavnik i vođa srpske mafije na severu Kosova, komentariše za Danas Rada Trajković, političarka i aktivistkinja iz Gračanice. Sagovornicu našeg lista zatičemo dok prati uživo prenos razgovora predsednika Aleksandra Vučića sa predstavnicima Srba sa Kosova u Beogradu, pa tako svedočimo njenom neposrednijem utisku.

– Čekajte, pa da li je ovo normalno? Recite mi, u šoku sam… Uživo u program daje nekakve obaveštajne podatke! Pa, molim vas, to ne bi radio ni najgori autsajder politički. Sala je puna muškaraca, nijedna žena, ovo je sve skupa jako odvratno i tužno – ističe Rada Trajković za Danas.

Ona dodaje da predsednik Srbije unosi paniku među Srbe sa Kosova, dovodi ih u opasnost i stravično manipuliše.

– Ovo su devedesete, razumete? Cela ova atmosfera je iz devedesetih… – ističe Trajković.

Komentarišući „trgovinski rat“ koji je nastupio između Srbije i Kosova, sagovornica našeg lista kaže da je to bilo potpuno nepotrebno, kao i da ugrožava i Srbe i Albance na Kosovu, ali i one u Preševskoj dolini.

– Zaista, to je potpuno nepotrebno bilo. Ne razumem zašto… Izazvalo je, razume se, potpuno neprimerenu reakciju i uslovilo rat, trgovinski rat. Opet, moram da vam kažem, svu tu robu iz Srbije uzimaju i distribuiraju Albanci, Srbi to ne mogu. Albanci imaju monopol na uvoz zato što imaju devize i zato što uopšte imaju novac. Srbi ga nemaju, a nikada iz Srbije nije došao signal da bi neki Srbin mogao da dobije monopol na uvoz srpske robe – ističe Rada Trajković za naš list.

Sagovornica Danasa se ponovo osvrnula na direktan prenos Aleksandra Vučića u razgovoru sa predstavnicima Srba sa Kosova, zgražavajući se, kako kaže, time što Vučić diže tenziju i dovodi u opasnost Srbe na Kosovu.

– Ta dramatizacija, ljutnja, plakanje, pa to je užasno… Ja ne znam, stvarno ne znam, ako se on ovako iskreno ne oseća, onda zaista ima ozbiljnih drugih problema – zaključuje Rada Trajković za naš list.

Milan Radoičić, čije je prisustvo na sastanku Srba sa Kosova sa Vučićem posebno iziritiralo sagovornicu Danasa, intenzivnije se pominje u delu javnosti nakon ubistva Olivera Ivanovića 16. januara ove godine.

Vučić je 19. februara u emisiji „Ćirilica“ na TV Hepiju istakao da nikada nije sreo Milana Radoičića, niti je, a da zna, sa njim razgovarao, ali nije isključio mogućnost da je Radoičić bio prisutan na nekom sastanku. Portal Insajder utvrdio je da je iako je Vučić tada rekao da s Radoičićem nikada nije razgovarao, on je na konferenciji za novinare 12. septembra 2017. upravo njemu pripisao zasluge za brigu o Srbima na Kosovu. „Hvala im što čuvaju Srbiju na Kosovu i Metohiji, jer je čuvaju oni i njihova deca. I Rakićeva, i Jeftićeva i svakog od njih. I Radoičićeva i Stojanovićeva. I Kostićeva i ne znam čija još“, izjavio je Vučić prošle godine.

Milan Radoičić je nedavno u telefonskom razgovoru za istraživački portal BIRN odbio da komentariše na koji način je došao do udela od 40 odsto u kompaniji Inkop iz Ćuprije koja je podizvođač radova na Koridoru 11.

„Pa vi mislite stvarno da ja sad imam vremena da se bavim, uz sve dužno poštovanje prema vama, da ja vama novinarima objašnjavam kako sam ja to dobio. Ja u institucijama Srbije ne obavljam nijednu dužnost bilo kakvu političku ili funkcionalnu da bih ja imao prema vama nekakvu obavezu da to objašnjavam“, rekao je Radoičić za BIRN.

Na konstataciju da je zvanično postao političar izborom na mesto potpredsednika Srpske liste, Radoičić je odgovorio da je to tačno, ali da ona „nije registrovana u sistemu Srbije“. Poslove oko promene vlasničke strukture Inkopa u Agenciji za privredne registre u ime braće Zvonka i Žarka Veselinovića i Milana Radoičića, obavio je Igor Isailović, u javnosti najpoznatiji kao advokat bivšeg gradonačelnika Siniše Malog i kao bivši poslovni partner premijerke Ane Brnabić, navodi portal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari