"Pokazuje ko je gazda": Sagovornici Danasa o izjavi Dragana Markovića Palme da će se povući iz politike ukoliko ne osvoji bar 60 odsto glasova u Jagodini 1Foto: BETAPHOTO/SAŠA ĐORĐEVIĆ/MO

Predsednik Jedinstvene Srbije, Dragan Marković Palma, izjavio je u intervjuu za Politiku od 24. maja,  da će se povući iz politike ukoliko u Jagodini osvoji manje od 60 odsto glasova na predstojećim lokalnim izborima. Sagovornici Danasa tvrde da je Marković sebe ustanovio kao jagodinsku kabadahiju koji sada samo pokazuje ko je gazda.

U istom intervjuu, komentarišući spoljnu politiku Aleksandra Vučića, Marković je napomenuo i da je poznavao sve predsednike SR Jugoslavije, Srbije i Crne Gore i Republike Srbije, pa se, uzimajući u obzir njegov politički staž postavlja pitanje da li je zaista spreman na napuštanje politike.

Pored toga, političku situaciju u Jagodini karakteriše i činjenica da Srpska napredna stranka izlazi samostalno, dok Jedinstvena Srbija i Socijalistička partija Srbije izlaze zajedno, što rezultate izbora čini neizvesnijim za Markovića, pa se može dogoditi da dobije manje od 60 odsto glasova.

Vladimir Pajić, narodni poslanik Pokreta slobodnih građana za Danas je izjavio da je „Dragan Marković sebe ustanovio kao jagodinskog kabadahiju pod okriljem SPS-a kotrolom i zloupotrebom lokalnih medija, zloupotrebom resursa opštine i ogromnim pritiskom na svoje sugrađane“.

„S obzirom da nema trunke morala on se naravno neće povući već je na nama da ga iz politike oteramo na optuženičku klupu. Pa tamo onda može glumiti moral“, tvrdi Pajić.

Na dugotrajnu političku karijeru Markovića se osvrnuo i narodni poslanik Zeleno-levog fronta i profesor Fakulteta političkih nauka Đorđe Pavićević tvrdeći da on „posmatra Jagodinu kao vlastiti feud više od dvadeset godina unazad“.

„U tom smislu ne treba njegovu izjavu uzeti ozbiljno kao reč o namerama, nego kao pokazivanje toga ko je gazda, čak i skrivenu pretnju“, smatra Pavićević i dodaje da je bahatost kojom Dragan Marković vlada Jagodinom i način na koji tretira njene građane simbol vladavine kakvu danas imao u Srbiji“.

Srđan Milivojević, narodni poslanik Demokratske stranke, prokomentarisao je najpre da samostalni izlazak na izbore Srpske napredne stranke u tom gradu i njihovo zalaganje za izgradnju nuklearne elektrane u Jagodini „prilično olakšava posao svim učesnicima izbora u Jagodini“.

„Kada je reč o Jagodini ja sam posvećen naporima da lista Maja Radojičić Jagodina zaslužuje bolje pod rednim brojem 6, dobije poverenje građana i ostvari što bolji rezultat“, rekao je Milivojević i dodao da će se „pre Vučić povući nego Palma“ iz politike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari