Pokrajinski odbor DS: Šešelj je nasilnik koji ne preza ni od čega 1Foto: FoNet/SRS

Pokrajinski odbor Demokratske stranke za Vojvodinu najoštrije osuđuje ozbiljne i opasne pretnje koje je potpredsednici DS i narodnoj poslanici Aleksandri Jerkov uputio predsednik SRS Vojislav Šešelj.

Njegove pretnje našoj stranačkoj koleginici ne smeju se uzimati olako jer ih je uputio čovek koji je osuđen za ratne zločine i koji je, između ostalog, poznat po tome da je nasilnik koji ne preza ni od čega, podsećaju demokrate.

DS poziva nadležne državne organe da su dužni da odmah pokrenu na zakonu zasnovane postupke protiv Šešelja, pošto je on svojim javnim istupima počinio više krivičnih dela.  Takođe, Šešelju odmah mora biti oduzet poslanički mandat u Narodnoj skupštini Republike Srbije jer on kao pravosnažno osuđeni ratni zločinac nema zakonsko pravo da bude član najvišeg predstavničkog doma svih građana naše zemlje, zaključuju demokrate. 

Predsednik PO DS Nebojša Novaković je izjavio da ta stranka pruža punu podršku i zaštitu Aleksandri Jerkov, koja je zbog svog javnog političkog rada odavno na meti uvreda i pretnji koje joj upućuju vođa radikala i njegovi sledbenici. Novaković je ocenio da Šešeljeve pretnje i istupi predstavljaju još jedan drastičan slučaj nasilja nad ženama i pozvao na reakciju i osudu od strane čitave javnosti.

„U pravnoj i demokratskoj državi Šešelju ne bi bilo mesta u javnom životu uopšte i on ne bi mogao nikom da preti, ali Srbija danas očigledno nije ni pravna ni demokratska zemlja. Štaviše, njega otvoreno štiti i podržava vladajući režim i vođa tog režima, a Šešeljev politički sin i najbolji učenik, Aleksandar Vučić. U tome je zapravo i najveći problem i najveća društvena opasnost od Šešeljevih izliva mržnje i prostakluka,“ ističe Novaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari