Pokrenuta peticija za odbranu Vučića 1EPA-EFE/JOHN THYS / POOL

Javnosti nepoznata organizacija koja se predstavlja kao Institut za političko umrežavanje pokrenula je „Peticiju za odlučnu odbranu ugleda i institucije predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića od medijskog rata koji priv njega vode političke i interesne grupe u zemlji i okruženju i medijima pod njihovom kontrolom“.

Prema podacima sa sajta, peticiju je potpisalo oko 320 ljudi. Među njima su imena ljudi iz Srpske napredne stranke – predsednik IO SNS Darko Glišić, ali i ministar odbrane i smenjeni šef beogradskog odbora Nebojša Stefanović.

Potpisnici su, prema objavi, na sajtu i Bratislav Jugović, Zoran Đorđević, Uglješa Mrdić, Damir Handanović, Vladanka Malović, Marija Jovičić, Aleksandar Martinović, Luka Kebara, Lav Pajkić…

Na spisku su i imena socijalista Ivice Dačića, Aleksandra Antića, Đorđa Milićevića. Tu je i pokrajinski poslanik sa liste PUPS-Aleksandar Đurđev, te ministri Zlatibor Lončar, Maja Gojković, Irena Vujović i drugi državni i partijski zvaničnici.

Na spisku su i navedene i estradne ličnosti, pevač Aca Lukas, rijaliti zvezda Kija Kockar, influenserka Ruža Rupić, pevačica Marina Visković…

Institut za političko umrežavanje  za sebe navodi da je „patriotska organizacija osnovana 2020.godine“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari