Pokret “1 od 5 miliona”: Postoji opasnost od nove 'Savamale' nad naseljem Bežanijski zimovnik 1Ilustracija Foto: Fejsbuk/ Protiv diktature Beč (Arhiva)

Pokret “1 od 5 miliona” upozorio je danas na mogućnost nove “Savamale”, jer su meštanima naselja „Bežanijski zimovnik“, pored mosta na Adi u Beogradu, u dvorišta porodičnih domova upali radnici kompanije Cepter sa obezbeđenjem, sekli im ogradu i zastrašili ih.

Meštani se opravdano boje da žele prisilno da ih isele kako bi tu nikao novi “Beograd na vodi”, navodi se u saopštenju.

Tu je već skoro 40 godina skućeno 16 porodica, još otkad ih je tu preselila država kada su njihove kuće rušene da bi se izgradilo brodogradilište i objekti rečne policije.

Nakon jedne od privatizacija, kompanija Cepter je kupila brodogradilište i zemljište i planiraju da na toj lokaciji sagrade luksuzni kompleks.

Iako su još u toku pregovori stanara sa investitorom povodom obezbeđivanja domova svima koje iseljavaju, u sredu su upali radnici sa obezbeđenjem i krenuli da seku i ruše, a zahvaljujući udruženoj reakciji stanara, solidarnosti sugrađana, ali i reakciji policije, radnici su najureni, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari