Pokret Dosta je bilo: "Teror nad srpskim narodom u Crnoj Gori", a Srbija "na pogrešnoj strani" 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

Pokret Dosta je bilo (DJB) saopštio je danas da „osuđuje teror koju vlast već duže vremena sprovodi nad srpskim narodom u Crnoj Gori i brutalno hapšenje građana“.

„Svedoci smo diktature koju sprovode sve autokrate na Balkanu, a sve uz podršku Evropske unije (EU) koja kaže da ‘idemo u dobrom pravcu’ „, piše u saopštenju DJB.

Taj pokret smatra da „ono što Berlinu i Beču nije pošlo za rukom u poslednja dva veka i dva svetska rata, sada ostvaruju uz pomoć domaće kupljene ‘elite’ „.

„Pobuna građana u Crnoj Gori traje već duže vremena jer narod želi da odbrani sopstvena prava i slobode, demokratska načela i osnovna imovinska prava koja su u demokratskim zemljama neprikosnovena“, piše u saopštenju.

Dalje DJB kaže da „suočena s rešenošću ljudi da odbrane svoja prava, partokratska vlast u Crnoj Gori poseže za brutalnim metodama zastrašivanja i ućutkivanja naroda“.

DJB piše da je budućnost u „suverenizmu koji se polako šiti Evropom i stiže do nas“.

„Srbija je na pogrešnoj strani u ovoj podeli – na strani globalizma, gde nam društvo pravi EU, Nemačka i Kina“, smatra DJB.

„Zato nam je potrebna suverenistička vlast koja će stati na stranu suverenih zemalja, Amerike, Velike Britanije, Rusije, gde nam je i mesto“, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari