Pokret Metla još razmišlja o izborima

Ostavite komentar


  1. Svi u koaliciji
    „Metla“ su istinski opozicionari ovoj i ovakvoj vlasti i jednostavno moraju da se, u ovim okolnostima, pridruze bojkotu jer im nikako nije mesto uz Seselja, Jovanovica, Canka i slicne.

  2. kad procitam naziv „Metla 2020“ samo se zapitam kako su izgledali predlozi naziva koji su odbaceni

  3. 30 godina na politickoj sceni su ista lica, a sad ce kao oni nesto da promene jer oni su novi kao da to nesto znaci. vi ,kao novi, ste politicki lesinari jer pokusavate da gradite politicku karijeru napadajuci sve. zelim vam uspeh na izborima ali vas domet je max 1% . ako to ne vidite onda ste gluplji cak iod sns

  4. Ideja o vecinskom izbornom sistemu je “ prava stvar “ …bravo momci …borite se za nju jer ona dozvoljava gradjanima R . Srbije pravi izbor izmedju dva ili vise direktnih kandidata ( ne neka nacionalna lista ) koje biraci poznaju i mogu izabrati resenja naj bliza svojim gradjanskim interesima . U EU ideje su vazne ne ljudi , da li su dugo ili ne u politici ( “ novi ili stari “ ) Licno mislim da u ovom redovnom prolecnom “ glasanju “ nemate sta da trazite…znaci BOJKOT i odmah zahtev za vanredne fer izbore sa slobodom medija jer kompletna opozicija se ne cuje na medijima sa nacionalnom gledanoscu ili samo u veoma negativnom kontekstu sa primitivnim javnim uvredama koje su podlezne zakonima ali ….
    PS
    Direktni vecinski izborni sistem se primenjuje u Francuskoj ( posto su u modi francuski primeri ) i on obezbedjuje politicku stabilnost. Francuska “ Peta Rapublika “ , sa ovim sistemom , je na snazi od 1958 godine , tvorac sistema i Ustava Pete Republike je gosp. Michel Debré , ministar Pravde u vladi Charles de Gault – a

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.