Pokret Otadžbina: Prihvatanje plana za Kosovo predstavljalo bi veleizdaju 1Foto: Print screen Kosovo online

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ saopštio je danas, povodom prihvatanja francusko-nemačkog predloga bez ikakvih izmena, da je detaljno i hronološki beležio sve nečasne i izdajničke korake Aleksandra Vučića i izdao knjigu koja može da posluži kao sudska građa u postupku za delo nacionalne veleizdaje.

„Otadžbina“ je istakla da je prihvatanja francusko-nemačkog predloga samo poslednji čin u proteklih 10 godina koje je Vučić sprovodio u cilju stvaranja „još jedne albanske države na Balkanu ili bolje reći Velike Albanije“.

Ocenjeno je da je Vučić pokušao da objasni svoju izdaju u Briselu i pokazao „licemerje, bezobrazluk i čoveka bez stida i srama koji je olako predao 16 odsto državne teritorije samo da bi sačuvao sopstvenu vlast“.

Kaže da nije pogazio Ustav, potcenjujući pamet sopstvenih građana jer u francusko-nemačkom predlogu doslovce stoji da Srbija prihvata nezavisnost, teritorijani integritet i suverenost kao i samoopredeljenje separatista u Prištini, zaključuje „Otadžbina“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari