Pokret socijalista: Đilas i njegovi aktivisti su ti koji su uvredili rektorku Popović 1Foto: www.pokretsocijalista.rs (Arhiva)

Pokret socijalista saopštio je danas da je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas taj koji je uvredio rektorku Univerziteta u Beogradu Ivanku Popović tako što joj navodno „njegovi aktivisti nisu dozvolili rektorki da 15 dana uđe na svoje radno mesto“.

Ta stranka je navela da za Đilasa institucije u Srbiji „nemaju nikakvu vrednost i značaj, kao i da misle da mogu u institucije upadaju kad god požele“.

„Dragan Đilas i njegove pristalice su od Rektorata napravili svoj izborni štab, 15 dana Đilasovi aktivisti ucenjuju studente i profesore, 15 dana (Zoran) Lutovac, (Marko) Bastać, (Boško) Obradović i (Branko) Miljuš donose sendviče Đilasovim aktivistima u Rektorat, a to jeste prava sramota i bruka“, navodi se u saopštenju.

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas ocenio je ranije danas da je sramotno da predsednik jedne države „vređa“ rektorku državnog univerziteta i da je „dodatno sramota“ da to radi iz zgrade Ujedinjenih nacija (UN) u Njujorku.

„Na Beogradskom univerzitetu je da donese odluku da li je Siniša Mali ukrao doktorat od više raznih autora ili ne. Napadati rukovodstvo Univerziteta za to što se zalaže da se to pitanje posle pet godina reši u najkraćem mogućem roku, jeste još jedan dokaz da svi koji drugačije misle automatski bivaju obeleženi i protiv njih se pokreće kampanja koordinisana iz jednog centra, koji se nalazi na Andrićevom vencu“, naveo je Đilas u pisanoj izjavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari