Pokret Uvek za Srbiju: Smena profesora Dragana Milića predstavlja osvetu zbog neslaganja sa Vučićevom politikom 1Dr Dragan Milić: Foto Printscreen/N1

Pokret „Uvek za Srbiju“ najoštrije osuđuje sramnu smenu profesora dr Dragana Milića sa mesta prodekana na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Nišu. I ocenjuje da je to osveta zbog neslaganja sa Vučievom politikom.

Ovaj pokret podseća da su hirurzi Klinike za kardiohirurgiju UKC Niš, na čelu sa profesorom Milićem i sa timom požrtvovanih medicinskih sestara, tehničara, anesteziologa i drugih specijalista, vikendima i nakon radnog vremena, bez ikakve novčane naknade, operisali pacijente drastično smanjivši broj pacijenata na listi čekanja.

„Tokom samo jednog vikenda, tačnije od petka do nedelje,izvršili su rekordan broj intervencija na srcu – čak 22, sve bez podrške države, odnosno Ministarstva zdravlja, a liste čekanja gotovo da više i ne postoje. Profesor Milić Direktor niške Kardiohirurgije, inače, spada u manju grupu niških lekara koji su kritikovali propuste u organizaciji rada i u borbi protiv epidemije kovida 19, kao i zvanično umanjivanje broja umrlih kovid pacijenata“, navodi se u saopštenju pokreta Uvek za Srbiju..

Pokret Uvek za Srbiju smatra da je čin uklanjanja uglednog profesora i stručnjaka sa pozicije na kojoj on ima priliku da svoje znanje i umeće svakodnevno stavlja u službu spašavanja života, kao i osvetа za neslaganje sa mafijaško tajkunskom politikom Aleksandra Vučića i njegovih marioneta. To govori o besprizornim i nezakonitim postupcima ovog režima.

„Ti očajnički potezi protiv neistomišljenika, ljudi kojima je struka i moral na prvom mestu, a ne partijsko ulizivanje i lični interes, su znak da je Aleksandar Vučić već ozbiljno svestan svoje političke propasti. On se ponaša kao okupator Srbije, a ne predsednik svih građana. Pokazuje mržnju, osvetoljubivost i stavlja svojim neistomišljenicima mete na čela, pozivajući kriminalce kojima rukovodi, da je otvorena sezona lova na sve koji drugačije misle“ , dodaje se u saopštenju .

Pokret Uvek za Srbiju čvrsto stoji uz profesora Dragana Milića, pozivajući ga da istraje u borbi za istinu i pravdu i da ne poklekne pod pretnjama i ucenama.

„Svaki diktator je dobio zasluženo mesto u istoriji. Tu sramnu stranicu sam za sebe, svojim očajničkim potezima, piše i Aleksandar Vučić“, zaključuje se u saopštenju Uvek za Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari