Pokret za odbranu KiM: Vučić krivce za Kosovo traži u prošlosti 1Foto: instagram/buducnostsrbijeav

Pokret za odbranu Kosova i Metohje, inicijatori Svetosavskog proglasa za spas KiM, ocenio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić „u svojoj odglumljenoj nemoći pred ultimatumom zapadnih političara da prizna NATO-tvorevinu ‘Kosovo’, sada traži krivce u prošlosti“.

Taj pokret je, reagujući na Vučićevu izjavu o proglasu koji je, uz „više od 200 srpskih uglednika, potpisao i gospodin Vojislav Koštunica“, ocenio da Vučić traži krivce „u onom periodu kada je južna srpska pokrajina nejdoslednije bila branjena“.

„Za razliku od njega, koji je na državni vrh došao da bi Kosovo i Metohiju, korak po korak, predao, Vojislav Koštunica je sa tog mesta otišao zato što je južnu pokrajinu branio“, navodi Pokret.

U saopštenju se navodi da „sada, kada pokušava da učini poslednje korake u decenijskom nizu kapitulantskih akcija, Vučić ne može da podnese potpis čoveka koji je antipod njegovog političkog nedela“.

https://www.danas.rs/vesti/politika/skupstina-o-kosovu-vucic-vecina-dugo-aplaudira-a-opozicija-istakla-tranasparente-da-je-izdajnik/

„Nespreman da se suoči sa svojim nepočinstvom – izdajom nezabeleženom u srpskoj istoriji, on, kao i obično, koristeći u jezičkim manipulacijama rečnik ulice, iskrivljuje nedavnu prošlost – da bi zamaskirao sukcesivne poraze svoje propale kosovske politike“, ističe u saopštenju Pokret za odbranu Kosova i Metohje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari