Pokret za preokret: Gradska vlast da hitno sanira subotičke puteve 1Put, foto: Pixabay

Subotički odbor Pokreta za preokreta (PZP) zatražio je od gradske vlasti da hitno pristupi sanaciji gradskih ulica i puteva, kao i ulica u prigradskim naseljima, zbog brojnih rupa i ulegnuća, što ugrožava bezbednost učesnika u saobraćaju i prouzrukuje štetu na vozilima.

“Iako se polako približava jesen i loše vreme, radovi na saniranju ulica nisu ni započeti značajnijim intenzitetom. Nebriga gradske vlasti vidi se na uglu Durmitorske i Baranjske, ali i u ulicama poput Batinske, Ivana Šarića, Gavrila Principa, Prvog ustanka, i mnogih drugih“, upozoravaju iz ove stranke.

Kako navode, posebno su u lošem stanju ulice u prigradskim naseljima, „mnoge su još bez asfalta, kao u 19. Veku“, poput puta za Čantavir.

“Da li je možda Marko Kraljević, koji u pesmi ore drumove, kriv za stanje subotičkih ulica ili SNS vlast u našem gradu”, pitaju u Pokretu za preokret.

Dodaju da je opravdanje da nema novca za održavanje puteva neprihvatljivo, dok se gradski novac arči na besmislene projekte, od koji se neki nikada ne završavaju.

PZP je pozvao građane da za svu štetu na vozilima i eventualne nezgode usled neodržavanja ulica i puteva tuže Grad Suboticu i gradonačelnika Subotice Stevana Bakića – lično.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari