Pokret za preokret: SNS prinudno skupljaju ljude za otvaranje fabrike Leoni 1Foto: Pokret za preokret

Gradski odbor „Pokreta za preokret“ u Kraljevu saopštio je danas da rukovodstvo fabrike Leoni, po naredbi lokalnog odbora Srpske napredne stranke (SNS), „sprema sankcije za one koji sutra ne budu na otvaranju fabrike i koji nisu spremni da aplaudiraju“ predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

„Pokretu za preokret“ su, kako je kraljevački odbor saopštio, radnici te fabrike dostavili informaciju i da se kao stimulacija za dolazak u nedelju nudi 4.000 dinara, što je, kako ocenjuju, u velikoj nesrazmeri na redovna primanja od prosečnih 38.000 dinara.

„Njihova redovna dnevnica, kada u fabrici nije Aleksandar Vučić, ne prelazi 1.600 dinara. Nedolazak, nasuprot stimulaciji, nosi sa sobom, kako im se nagoveštava, neizvesnost za njihov radni položaj, čak i za one koji imaju važne porodične obaveze. Iako neradni dan zaposleni su dobili naredbu da budu na poslu mada tog dana nema potrebe za vanrednim radnim aktivnostima i jedini cilj je slikanje u stranačke svrhe“, navodi se u saopštenju.

U njemu se ocenjuje i da na taj način zaposleni u Leoniju postaju „statisti u Vučićevoj predizbornoj kampanji“, a da je zabrinjavajuće što kompanija Leoni „dopušta da se njen prostor koristi za političku propagandu, kroz kršenje prava radnika“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari