Pokret za preokret traži hitnu isplatu dnevnica članovima biračkih odbora 1Foto: Z. S. M.

Pokret za preokret zatražio je danas od Vlade Srbije da hitno preduzme mere kako bi članovima biračkih odbora i proširenih sastava tih odbora bile isplaćene dnevnice za rad na izborima održanim 17. decembra 2023.

Taj pokret je u saopštenju naveo da je, prema informacijama koje imaju, isplata u pojedinim opštinama tek počela, dok u drugim, članovima odbora nije isplaćeno ništa.

„Ovakva praksa ponavlja se u svakom izbornom ciklusu, očito sa namerom da se članovi biračkih odbora destimulišu da na ovaj način da učestvuju u sprovođenju i kontroli izbora. Ovo ponašanje od strane vlasti je sramno“, ocenjeno je u saopštenju.

Mnogi članovi biračkih odbora ispred stranaka vlasti, kako su naveli iz tog pokreta, većinom su zaposleni u javnom sektoru ili primaju neke prinadležnosti vlasti, što nije slučaj sa ljudima iz opozicije.

„Za učešće na izborima Srpska napredna stranka je svojim kontrolorima dala dodatne slobodne dane iako rade na državnim poslovima. To, naravno, predstavlja grubu zloupotrebu državnih resursa“, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari