Šta je POKS odgovorio na ponudu SNS za učešće u vlasti u Beogradu? 1foto FoNet Milica Vučković

Pokret obnove Kraljevine Srbije, koji je na izborima za Skupštinu grada Beograda u okviru koalicije NADA osvojio tri odbornička mandata, saopštio je da je odbio ponudu Aleksandra Šapića da učestvuje u formiranju većine sa Srpskom naprednom strankom i Socijalističkom partijom Srbije.

„I pored nezapamćene izborne krađe i mahinacija vlasti oko lažnih prebivališta i duplih biračkih spiskova, SNS i SPS su izgubili većinu u Beogradu. To jasno pokazuju rezultati čak i ovih neregularnih izbora. Izborna volja Beograđana je nedvosmislena da su željni promena u svom gradu i državi. Naša saradnja sa Novim DSS postoji već tri godine i nastaviće se, tako da je ovo za nas više nego nepristojna ponuda, tim pre što se Miloš Jovanović u ime koalicije već izjasnio da je odbija“, izjavio je predsednik POKS i jedan od lidera koalicije NADA, bivši gradonačelnik Beograda Vojislav Mihailović.

„POKS ne može biti u vlasti sa onima koji de fakto priznaju lažnu državu Kosovo i rasprodaju ekonomske i ekološke resurse naše zemlje, krše ustav i celu državu pretvaraju u svoj partijski plen. Ne možemo, niti ćemo ikada biti u vlasti u Beogradu sa onima koji krše zakone i koji su leglo korupcije i kriminala u našem gradu“, dodao je Mihailović.

POKS je poručio da je narodno nezadovoljstvo opravdano i da će se to jasno pokazati i na protestu ProGlasa sutra u Beogradu.

„Ponovljeni izbori su jedino rešenje za izlazak iz političke krize u koju je vlast po ko zna koji put dovela Srbiju, ovoga puta svojom izbornom krađom“, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari