POKS ostaje u koaliciji sa DSS 1Foto: POKS

Pokret kraljevine Srbije ostaje u koaliciji sa Demokratskom strankom Srbije i samim tim nisu tačne lažne informacije koje plasira bivši predsednik POKS-a Žika Gojkovć o rakidanju koalicije. Gojković viče nema pravo glasa , ni odlučivanja,a Koalicija NADA opstaje, što smo zajednički sa DSS i potvrdili ove nedelje.

Frakcija POKS-a koju predvodi Žika Gojković ranije danas saopštila je da raskida koaliciju sa Demokratskom strankom Srbije uz poruku Srećan vam put i objašnjenje da razloge treba potražiti u činjenici da je DSS stao na stranu pučista u POKS-u.

Pokret obnove Kraljevine Srbije na čijem je čelu Vojislav Mijailović tvrdi da je POKS doneo jednoglasnu odluku na svojim regularnim stranačkim organima još 6. maja prošle godine, da formira sa DSS srpsku koaliciju NADA i ta odluka se nije promenila, niti će.

Deo bivših članova, nezadovoljnih zbog poraza na izbornoj skupštini ne može da predstavlja nikoga, osim same sebe. Njihovo saopštenje da POKS napušta koaliciju NADA predstavlja notornu laž i poslednji pokušaj očajnika da nešto pokvari, kada već ne može da napravi.

„POKS ostaje u koaliciji NADA sa našim partnerima iz DSS i 28 pokreta, stranaka, grupa i udruženja građana i dr Milošem Jovanovićem, kao kandidatom za predsednika Srbije. Fantaziranje neformalne grupe okupljene oko bivšeg predsednika POKS Žike Gojkovića, koji čak više nije ni član stranke i obraćanje javnosti nema nikakvu težinu, osim njihovog privatnog mišljenja koje nikoga ne zanima.“, kaže za Danas Vojislav Mihailović, predsednik jednog krila POKS-a.

Prema njegovim rečima Gojkovićevo poslednje saopštenje otkriva pozadinu svih dosadašnjih destruktivnih aktivnosti, koji su imali za cilj pokušaj razbijanja koalicije koja će po svim pokazateljima biti važan faktor u političkom životu Srbije.

„ POKS nastavlja putem kojim je krenuo, samo olakšan za one koji su ga svojim aferama sputavali da se razvija još više. Onima koji su umesto puta izabrali stranputicu i politički avanturizam i diletantizam, želim sve najbolje i srećan put“ – ističe za Mihailović.

Na molbu da prokomentarišu raskidanje koalicije POKS-a preko medija u DSS stranci nam je rečeno da će uskoro proslediti saopštenje.
„Nezgodna je situacija i ne smemo pre tog saopštenja ništa da komentarišemo. Strpite se još malo“, poručeno nam je iz DSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari