POKS: Podrška Dikoviću, protesti protiv Ministarstva odbrane

Ostavite komentar


  1. Ne g-ne Mihajlovicu, pokret vaseg dede nije bio nikakav antifasisticki pokret i pomirenja nikada nije bilo niti ce ga ikad biti, izmedju onih, koji su se borili protiv fasistickog okupatora i onih, koji su mu tako servilno i izdajnicki sluzili.

    Postovanje Redakciji Danasa

  2. Da li je Dikovic odobrio ucesce pripadnika Vojske Srbije u davanju pocasti D.Mihajlovicu osvedocenom kolaboracinisti i komandantu zlikovacke cetnicke bande?
    Ako jeste,u sta ne verujem, to je ljaga i sramota za VS idrzavu Srbiju.

    1. Dikovic je odobrio i organizovao pripadnike vojske da idu i odaju pocast prvom gerilcu u porobljenoj Evropi Djeneralu Dtagoljubu Mihailovicu …da vas obavestim da je Djeneral Draza nas najodlikovaniji oficir iz drugog sv. rata ..odlikovanje je dibio od Americkog Predsednika Hari Turman i Francuskog predsednika DE’ Gol oba predsednika su odlikovali Djenerala Drazu sa najvevim odlikovanjem kojim migu te zemlje da odlikuju stranca …Podrzavam POKS kao i vecina u Srbiji …

  3. Nadamo se da je podrska data nesumnjivo. Ako je „nesumljivo“, onda su problemi ogromni

  4. Mnogo bre s…..! Srbija samo može da se stidi povratku nacizma,a Diković mora da leti u penziju i odgovara za zloupotrebu ovlašcenja!

  5. Hvala Gospodine Dikovicu, Draza je bio veliki patriota ali koministicka bagra je sve uradila da baci anatemu na njega. Dok su se komunisti skrivali on se je borio protiv nacista. Odlicno se zna da su crveni krivi za streljanje gradjana u Kraljevu. Ima nas koji prenosimo istinitu pricu nasih oceva sta se dogadjalo u Kraljevu.

    1. Lazna istorija nije komedija . Mom prvom komsiji cetnici su zaklali majku pred nim ,a on je tada bio dete ,pa idite i njemu pricajte ,,ISTINU O CETNICIMA ,, . inace majku su mu zaklali pred njim ,jer nije htela da im bude ljubavnica

      1. Prijatelju, u gradjanskom ratu, koji je besneo u Srbiji za vreme II svetskog rata, mnoga zla dela su se desila. Mnogi su se predstavljali kao ovi ili oni, a u stvari su bili obični banditi i slobodni strelci ni pod čijom komandom.
        Četnici Draže Mihajlovića su bili elitna vojska.
        Ali za vreme rata, pokazali smo se kakav smo narod, podeljen i posvadjan.
        Ta ni sada nije bolje. Pogledajte političare i narodne mase koje ih prate i podržavaju…
        Da li stvarno mislite da je Mihajlović naredio izvršenje tog ili bilo kog drugog zločina?

        1. Elitnu vojsku, njih 15000 su Nemci 1943. godine pre početka ofanzive na Sutjesci razoružali i poslali kućama. Komandanta Đurišića su uhapsili jer se nije pojavio na Neretvi zvog toga što se vraćao u Vasojeviće da ostavi plen (pljačku). To je čuveni telegram ppuk. Zaharija Ostojića, načelnika štaba JVuO poslat Draži: „Čekamo Pavla sa 15000 njegovih četnika, niko ne zna gde je“. Elitna vojska nije zabeležila nijednu borbu protiv Nemaca ili Italijana posle 15.10.1941. godine, ali jeste tesno savezništvo sa svima, uključujući ustaše, „prijatelju“.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.