POKS: Predlog da Brnabić bude predsednica Skupštine jedino gore rešenje od Orlića 1 EPA-EFE/Olivier Matthys

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) ocenio je danas da je predlog Srpske napredne stranke (SNS) da dosadašnja premijerka Ana Brnabić bude nova predsednica Skupštine Srbije „jedino gore rešenje“ od aktuelnog predsednika parlamenta Vladimira Orlića.

Predsednik POKS-a Vojislav Mihailović naveo je u saopštenju da bi bilo koji drugi predlog osim Brnabić, bio bolji od Orlića koji je u svom mandatu „pokazao neverovatan stepen bahatosti, autoritarnosti i nedemokratičnosti“.

„Jedina koja može da mu parira u tome je Ana Brnabić, koju smo upamtili po tome da udara mikrofon skupštinske govornice i vređa i ponižava opoziciju“, ocenio je Mihailović.

Prema njegovim rečima, za vreme mandata Brnabić u Vladi, Albanci sa Kosova i Metohije su praktično dobili granicu sa Srbijom, priznate su im lične karte, dokumenta i registarske tablice, „i ukinute sve srpske institucije u južnoj pokrajini, uključujući i dinar“.

„Ova nova funkcija joj je nagrada za sve to što je učinila i nakon ovog mandata koji joj predstoji, ona može slobodno da kaže kao njen zemljak Stipe Mesić: ‘Moja uloga je završena, ove države više nema'“, ocenio je Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari