POKS raskida koaliciju sa DSS: Srećan put, pijatelju 1Foto: POKS

Pokret obnove Kraljevine Srbije saopštio je danas da je doneo odluku da raskine koaliciju sa Demokratskom strankom Srbije.

„Bez teških reči, kako to gospoda rade, imamo samo jednu kratku poruku za gospodina Jovanovića – „Srećan put prijatelju“ „, naveli su u saopštenju.

Prema objašnjenju POKS-a, raskid koalicije je usledio nakon što je DSS „stao na stranu pučista“.

„Svim srcem podržali smo Jovanovića kao predsedničkog kandidata i napravili koaliciju sa DSS. Nakon nemilih događaja i pokušaja pučista da preuzmu i rasture POKS, odbranili smo stranku i nismo želeli da gospodina Jovanovića na bilo koji način dovodimo u neprijatnu situaciju da mora da bira. Mi smo POKS odbranili i sačuvali. Čuvali smo i koaliciju NADA, a DSS se otvoreno stavio na stranu pučista. U takvoj situaciji, došlo je do gubitka poverenja i raskid koalicije logična je posledica. Zahvaljujemo se na dosadašnjoj više nego korektnoj saradnji. Bez teških reči, dalje idemo sami“, saopštio je POKS.

Pozvali su sve monarhiste da zemlji vrate ime Kraljevina Srbija.

„Istina je da NADA poslednja umire, ali dosta su se građani Srbije nadali i zato, potpuno sigurni u svoja uverenja i snagu, pozivamo sve monarhiste da zajednički našoj zemlji vratimo njeno kršteno ime Kraljevina Srbija! Gradili smo ovu stranku više od četiri godine, izgradili moćnu infrastrukturu koja je postala treća politička snaga u zemlji. Sa puno entuzijazma i vere idemo u odbranu ustava a potom i na izbore“, istakli su oni.

POKS je naglasio da je Žika Gojković jedini pravni zastupnik i predsednik POKS i da svako lažno predstavljanje i zloupotreba simbola i imena stranke od strane novosadskih pučista nosi i krivičnu odgovornost i toga mora biti svestan i DSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari